GÜNCELEME - Sanliurfa'da lisede ögrencinin tüfekle ates etmesi sonucu 3 kisi yaralandiYasin DikmeVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI

GÜNCELEME - Sanliurfa'da lisede ögrencinin tüfekle ates etmesi sonucu 3 kisi yaralandiYasin DikmeVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da lisede ögrencinin tüfekle ates etmesi sonucu yaralanan 3 kisi tedavi altina alindi.

Haliliye ilçesindeki özel bir lisede okul yetkilileri ile ögrenci arasinda tartisma yasandi. Tartismanin ardindan okuldan ayrilan ve tüfekle geri dönen ögrenci, bahçede ates etti.

Tüfekten çikan saçmalarla müdür yardimcisi, güvenlik görevlisi ve ögrenci yaralandi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Yaralilar, ambulanslarla hastanelere kaldirildi.

Olayi gerçeklestiren ögrenci de yakalandi.

Valilikten konuya iliskin yapilan açiklamada, "Özel Cezeri Akademi ve Teknoloji Meslek Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana gelen atesli silahla yaralama olayi ile ilgili olarak, okul ögrencilerinden I.D'nin (16) okula sigara ile girmek istedigi ancak okul yetkilileri tarafindan okula alinmadigi belirlenmistir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Yasi küçük bu sahsin okuldan ayrilarak bir süre sonra elinde pompali tüfekle geri döndügü, ayagi ile okulun bahçe kapisini kirdigi, daha sonra hedef gözetmeksizin güvenlik kulübesine ates ettigi olayda okulun müdür yardimcisi S.A, okulun güvenlik görevlisi G.M. ve okulda ögrenci olan H.A'nin saçma ile yaralandigi tespit edilmistir. I.D. isimli sahis, suç unsuru tüfekle birlikte olay yerinde yakalanmis, Çocuk Sube Müdürlügü ve Sarayönü Polis Merkezi Amirligince olayla ilgili tahkikata baslanilmistir."