Tekirdag'da "Türk Mutfagi Haftasi" etkinliginde tescilli lezzetler katilimcilara ikram edildiFirat Çakir

Tekirdag'da "Türk Mutfagi Haftasi" etkinliginde tescilli lezzetler katilimcilara ikram edildiFirat Çakir

TEKIRDAG (AA) - Tekirdag'da "Türk Mutfagi Haftasi" kapsaminda düzenlenen etkinlikte, katilimcilara kentin cografi isaretli ürünleri ve çesitli yiyecekler ikram edildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in öncülügünde kutlanan "Türk Mutfagi Haftasi" çerçevesinde, Tekirdag Valiligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü is birliginde düzenlenen etkinlik, Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi'nde basladi.

Etkinlik kapsaminda düzenlenen "Tekirdag Gastronomisi" panelinde Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Dr. Ögr. Üyesi Hamide Salha katilimcilara Türk mutfagi, yemekler ve gastronomi turizmi hakkinda bilgi verdi.

Vali Vekili Kaan Peker stantlari gezerek yöresel yiyecekler hakkinda bilgi aldi.

Katilimcilara mücver, tepsi böregi, dügün çorbasi, Çerkezmüsellim Pabuç köftesi, Velimese bozasi, Tekirdag köftesi, Hayrabolu tatlisi ile peynir helvasi ikram edildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu da, gazetecilere yaptigi konusmada, hafta kapsaminda sürdürülebilir, geleneksel, hijyeni ön plana alan geri dönüsümü düsünen ve cografi isaretli ürünleri ön plana çikarmak istediklerini söyledi.

Tekirdag'da cografi isaretli ürün sayisinin 9'a ulastigini animsatan Hacioglu, cografi isaret alan ürünlerin 8'inin gastronomiyle alakali oldugunu belirtti.

Hacioglu, cografi isaret alacak 4 ürünün daha sirada oldugunu belirterek "Amacimiz bu cografi gastronomi unsurlarini Türkiye'ye ve dünya geneline tanitmak. Tekirdag'in Istanbul'a çok yakin olmasi özellikle hafta sonlari ciddi ilgi getiriyor. Tekirdag gelen insanlarin harcamalarinda en önemli miktari gastronomi unsurlari olusturuyor."diye konustu.