Real Madrid ve Barcelona birbirlerini "diktatör Franco rejiminin kulübü" olmakla suçladiSenhan Bolelli

Real Madrid ve Barcelona birbirlerini "diktatör Franco rejiminin kulübü" olmakla suçladiSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Ispanya'nin iki büyük kulübü Real Madrid ve Barcelona birbirlerini, "diktatör Francisco Franco döneminin çikar saglayici kulübü" olmakla suçladi.

Iki kulüp arasindaki "rejiminin kulübü tartismasi" Barcelona Kulübü Baskani Joan Laporta'nin, "Negreira olayi" olarak adlandirilan, Barcelona'nin hakemler hakkinda bilgi almak için bir sirkete ödeme yaptigi iddialariyla ilgili dün düzenledigi basin toplantisinda Real Madrid'i suçlamasiyla basladi.

Real Madrid'i diktatör Franco dönemine atifta bulunarak "rejimin kulübü" olarak tanimlayan Laporta, "Tüm dünya biliyor ki tarihsel olarak hakem hatalarindan en fazla fayda gören kulüp Real Madrid olmustur. Rejimin kulübüdür. 70 yil boyunca hakem baskanlari, Madrid'in eski üyeleri, futbolculari ya da yöneticileri olmustur. Bazi dönemler hepsini birden yaptiklari da olmustur. 70 yil boyunca adaleti dagitacak hakemleri tayin ettiler. Kulübümüzün en iyi döneminde, Madrid'in ortaya çikip sportif anlamda zarar gördügünü iddia etmesi esi benzeri görülmemis bir sinizmdir. Umarim bu dava onlari gülünç durumda birakir." açiklamasinda bulunmustu.

- Real Madrid TV'den cevap verildi

Laporta'nin bu sözlerine cevap ise Real Madrid TV'den yapilan yayinda verildi.

"Rejimin kulübü kimdi?" basligi altinda yapilan yayinda, Ispanya'yi 1936-1975 yillari arasinda yöneten diktatör Francisco Franco döneminde gerçeklesen Barcelona Kulübüyle ilgili arsiv görüntüleri ve gazete kupürleri kullanildi.

Barcelona'nin stadyumu Nou Camp'in açilisini Franco döneminin bakani Jose Solis Ruiz'in yaptigini, Barcelona Kulübüne Franco tarafindan altin rozet verildigini, 1965 yilinda da Barcelona'nin Franco'yu onur üyesi ilan ettigini vurgulanan yayinda, üç kez agirlanan Franco'nun Katalan kulübünü üç kez iflastan kurtardigi iddia edildi.

Barcelona'nin Franco döneminde 8 lig sampiyonlugu ve 9 Büyük General Kupasi (simdiki adi Kral Kupasi) kazandigi da hatirlatildi.

Yayinda Real Madrid Kulübünün ise Franco döneminde lig sampiyonlugu için 15 yil bekledigini, Iç Savas sirasinda paramparça oldugunu, futbolcularinin öldürüldügünü, tutuklandigini ve sinir disi edildigi de ileri sürüldü.

Ispanya'da spor basini ise "diktatör Franco rejimi kulübü kavgasinin ülkenin iki büyük kulübüne de zarar verecegi" yorumunu yapti.