Türkiye'nin yeni Astana Büyükelçisi Kapucu, Cumhurbaskani Tokayev'e güven mektubunu sunduMeiramgul Kussainova

Türkiye'nin yeni Astana Büyükelçisi Kapucu, Cumhurbaskani Tokayev'e güven mektubunu sunduMeiramgul Kussainova

ASTANA (AA) - Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’e güven mektubunu sunarak resmen görevine basladi.

Kazakistan Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskanligi Sarayi Akorda'da Türkiye, Malezya, Iran ve Suudi Arabistan'in ülkeye yeni atanan büyükelçileri için tören düzenlendi.

Törende Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Cumhurbaskani Tokayev'e güven mektubunu sundu.

Tokayev, burada yaptigi konusmada, Kazakistan'da resmi görevlerine baslayan diplomatlari tebrik etti.

Kazakistan'in uluslararasi isbirligine açik oldugunu belirten Tokayev, söz konusu ülkelerle her alanda stratejik ortakliga sahip olduklarini vurguladi.

Büyükelçi Kapucu, tören sonrasi yaptigi açiklamada, "Görev sürem boyunca Kazakistan'in ve Türkiye'nin ortak yararina çalisacagimi belirttim." dedi.

Türkiye'nin Kazakistan'in bagimsizligini taniyan ilk ülke oldugunu hatirlatan Kapucu, "31 yil içerisinde iliskilerimiz son derece gelisti. En son imzalanan anlasma ile ikili iliskilerimizin seviyesini güçlendirilmis stratejik ortaklik seviyesine çikardik. Iliskilerimizin bundan sonra da ileri gidecegine eminiz. Çünkü Türkiye ile Kazakistan ortak dil, kültür, ticaret ve güvenlik gibi alanlarda son derece derin isbirligine sahiptir." ifadelerini kullandi.