Sabiha Gökçen Havalimani'nda "e-atiklar" sokak hayvanlari için mamaya dönüsecekKenan Irtak

Sabiha Gökçen Havalimani'nda "e-atiklar" sokak hayvanlari için mamaya dönüsecekKenan Irtak

ISTANBUL (AA) - Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani (ISG), çevreye zarar veren elektronik atiklarin dönüsümünün saglanmasi ve sokak hayvanlarina yardim edilmesi amaciyla e-atik geri dönüsüm projesi baslatti.

Havalimani isletmecisi ISG'den yapilan açiklamaya göre, "E-dönüsüm muhtesem olacak, sokak hayvanlari mamaya kavusacak" sloganiyla baslatilan "#SAWcycle" projesi, 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü dolayisiyla bugün hayata geçirildi.

ISG, proje kapsaminda havalimanina gelen yolculari, küçük ev aletlerinden bilisim ve telekomünikasyon ekipmanlarina kadar kullanilmayan tüm elektronik cihazlari yanlarinda getirmeye davet etti.

Destek vermek isteyen yolcular yanlarinda getirdikleri elektronik atiklari havalimaninin dogu ve orta giris kapilarinda yer alan "#SAWcycle" e-atik kutularina birakabilecek.

Proje kapsaminda e-atiklarin geri dönüsümden elde edilen gelirle sokak hayvanlari için mama alinarak, barinaklara bagislanacak.

Projeye destegi ve farkindaligi artirmak için katilimcilardan e-atiklari konteynerlere atarken çektikleri fotograflari sosyal medyada "@istanbulsabihagokcen" ve "#Sawcycle" etiketiyle paylasmalarini isteyen ISG, tüm paylasimlari "#SawCycle" baskili çevre dostu çanta ile ödüllendirecek.

Sabiha Gökçen Havalimani, Ginkgo Çevre Dernegi ve Exitcom Atik Dönüsüm Tesisi ile ortak gelistirilen projeyle çevreye zarar veren elektronik atiklarin dönüsümünün saglanmasi ve sokak hayvanlarina yardim edilmesi hedefleniyor.