Isparta'da tabancayla karisini öldüren saniga agirlastirilmis müebbet hapis istemiYalçin Çelen

Isparta'da tabancayla karisini öldüren saniga agirlastirilmis müebbet hapis istemiYalçin Çelen

ISPARTA (AA) - Isparta'da karisini tabancayla öldürdügü iddia edilen Sezer I'nin yargilandigi davada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet savcisi, sanigin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini istedi.

Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, esi Yadigar I'yi öldüren sanik Sezer I, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi araciligiyla katildi. Müstekiler ve taraf avukatlari da durusma salonunda hazir bulundu.

Durusmada, tanik olarak dinlenilen çiftin oglu A.I, olay günü keçilere su vermek için annesiyle motosiklete binerek yola çiktiklarini söyledi.

Babasi ile kardesinin arkalarindan gelecegini belirten A.I, "Yol üzerinde taslar vardi, tanker gelirken takilmasinlar diye taslari temizledik. Yolda köyümüzde çoban olan Mehmet M. ile karsilastik. Keçilerin oldugu çadira geldik. Babam geldiginde anneme 'Ne konustunuz onunla?' diye sordu. Bir sey konusmadigimizi söyledik." diye konustu.

Çiftin diger oglu K.I. ise çoban Mehmet M'yi, yolda annesi ve agabeyinin yaklasik 10 metre uzaginda gördüklerini ifade etti.

Annesi ile agabeyinin Mehmet M. ile konusmadiklarini anlatan K.I, söyle devam etti:

"Çadira geldigimizde babam traktörden iner inmez 'Onunla neden konustunuz?' dedi. Onlar da 'Biz onunla konusmadik' dedi. Babam silahi belinden çikardiktan sonra yine ayni soruyu sordu. Anneme, 'Oglunu vururum bak' dedi. Silah patlamadan tabancanin sarjörü yere düsmüstü. Sonra annem babamin üstüne atladi ve silah patladi. Daha sonra babam sarjörü aldi kaçti. Biz de 112'yi aradik."

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet savcisi, sanik Sezer I'nin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmayi 18 Mayis'a erteledi.

- Olayin geçmisi

Büyükgökçeli köyünde çobanlik yapan Sezer I, 2 Ekim 2022'de ormanlik alanda esi Yadigar I'yi tabancayla agir yaralamis, saglik ekibince Isparta Sehir Hastanesi'ne kaldirilan kadin müdahaleye ragmen kurtarilamamisti.

Olay sonrasi kaçan Sezer I, Isparta-Egirdir kara yolundaki Okuyanlar Çiftligi mevkiinde yakalanmisti.