Israil güçlerinin El-Ayn Mülteci Kampi'na düzenledigi baskinda 3 Filistinli yaralandiAwad Rjoob,Muhammed Emin Canik

Israil güçlerinin El-Ayn Mülteci Kampi'na düzenledigi baskinda 3 Filistinli yaralandiAwad Rjoob,Muhammed Emin Canik

RAMALLAH (AA) - Israil güçlerinin isgal altindaki Bati Seria'nin Nablus kentinde bulunan El-Ayn Mülteci Kampi'na düzenledigi baskinda 3 Filistinli yaralandi.

Filistin Kizilayindan yapilan yazili açiklamaya göre, sarapnel parçasi isabet eden 3 kisi ile göz yasartici gazdan etkilenen 10 kisi tedavi altina alindi.

Görgü taniklari, Israil askerlerinin El-Ayn Mülteci Kampi'na düzenledigi baskinda bir evin kapisini fünyelerle patlattigini, baskin sirasinda kimseyi gözaltina alamadigini ve bir askeri aracin hasar gördügünü anlatti.

Nablus merkezli Filistinli direnis grubu "Aslanlarin Ini” de yaptigi yazili açiklamada El-Ayn Mülteci Kampi'na baskin düzenleyen Israil askerleriyle çatistiklarini duyurdu.

Açiklamada, Israil güçlerinin baskinina gerçek mermi ve el yapimi bombalarla karsilik verildigi kaydedildi.

Filistin devlet televizyonu da Israil güçlerinin El-Ayn Mülteci Kampi'nin yani sira Nablus'taki Aybal Dagi bölgesine de baskin düzenleyerek bir evi kusattigini bildirdi.

Israil güçlerinden ise Nablus baskinina iliskin henüz bir açiklama yapilmadi.

- Israil ordusunun baskinlariyla bölgedeki can kayiplari artti

Israil ordusu, yilbasindan bu yana Filistinli nüfusun yogunlukta yasadigi isgal altindaki Bati Seria'nin farkli noktalarinda baskin ve gözalti operasyonlarini artirdi.

Askerler, baskinlari protesto eden Filistinlilere karsi plastik merminin yani sira sik sik gerçek mermi de kullaniyor. Bati Seria'nin kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde de Filistinli silahli gruplar ile Israil askerleri arasinda çatismalar çikiyor.