Hindistan, Sirbistan ile isbirligini artirmak istiyorLejla Biogradlija

Hindistan, Sirbistan ile isbirligini artirmak istiyorLejla Biogradlija

BELGRAD (AA) - Hindistan Cumhurbaskani Draupadi Murmu, Bati Balkan ülkelerinden Sirbistan ile karsilikli isbirligini artirmak istediklerini söyledi.

Sirbistan'in baskenti Belgrad'a ziyaret gerçeklestiren Murmu, resmi karsilama töreninin ardindan Sirp mevkidasi Aleksandar Vucic ile bir araya geldi. Heyetler arasi görüsmenin ardindan Murmu ve Vucic, Sirbistan Sarayi'nda ortak basin toplantisi düzenledi.

Murmu, burada yaptigi açiklamada, 2017'de Vucic'in basbakan olarak Hindistan'i ziyaret ettigini animsatarak, bugünkü görüsmenin de oldukça yapici ve verimli oldugunu söyledi.

Ikili iliskilerin daha da güçlenmesi için çalisacaklarina isaret eden Murmu, "Sayin Vucic, birçok alanda isbirligi yapilmasini istiyor. Sirbistan, Hindistan'in dostu ve bizler de isbirligini artirmak istiyoruz. Bu tarz ziyaretlerle bu isbirliginin daha da güçlenecegi kanaatindeyim." dedi.

- Hindistan'a yeniden vize muafiyeti uygulanacak

Vucic de Hindistan'in, Sirbistan'in toprak bütünlügüne gösterdigi destek nedeniyle tesekkür ederek, "Bugünkü ziyaretin iki ülke iliskilerinde temel taslarindan biri olacagina inaniyorum. Dis ticaret hacminin çok daha artmasini temenni ediyoruz." diye konustu.

Hindistan'in baskenti Yeni Delhi ile Belgrad arasinda uçuslarin hayata geçirilebilmesi için de çalismalarin baslatilacagini duyuran Vucic, "Hintli turistler oldukça seçici. Sirbistan'da onlarin ilgisini çekebilecek tarih, kültür ve gelenegin bulundugunu düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

Vucic, göçmen sorunu nedeniyle Avrupa Birligi'nin (AB) de karariyla Hindistan ile vize muafiyetini kaldirdiklarini animsatarak, sistemin tekrar eski haline dönecegini ve en kisa sürede bu ülke ile vize uygulamasinin kaldirilacagini kaydetti.

Murmu'nun, Sirbistan ziyaretini yarin tamamlamasi bekleniyor.