Depremzede kadinlar Türk Kizilayin açtigi atölyede örgü örerek stres atiyorHayati Akçay- Sosyal Hizmet Uzmani Tugba Saritas: - "Amacimiz yasanan bu aciyi biraz olsun hafifletmeye çalismak. Örgü yapmak, stresi azaltmaya yönelik etkileyici yöntemlerden birisi. Bunun için atölyemizi kurduk ve depremzede kadinlarin hizmetine sunduk. Her geçen gün buraya olan ilgi artiyor"

Depremzede kadinlar Türk Kizilayin açtigi atölyede örgü örerek stres atiyorHayati Akçay- Sosyal Hizmet Uzmani Tugba Saritas:
- "Amacimiz yasanan bu aciyi biraz olsun hafifletmeye çalismak. Örgü yapmak, stresi azaltmaya yönelik etkileyici yöntemlerden birisi. Bunun için atölyemizi kurduk ve depremzede kadinlarin hizmetine sunduk. Her geçen gün buraya olan ilgi artiyor"

MALATYA (AA) - Depremden en çok etkilenen illerin arasinda yer alan Malatya'da, Türk Kizilayin psikososyal destek ekiplerince açilan atölyeye giden kadinlar, örgü örerek yasadiklari felaketin neden oldugu stresten uzaklasmaya çalisiyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan Malatya'nin farkli noktalarina kurulan çadir kentlerde, Türk Kizilay ekiplerinin çalismalari sürüyor.

Yaklasik 300 çadirin yer aldigi Masti-2 Çadir Kent'te, Türk Kizilay psikososyal destek ekipleri, depremzedelere yönelik farkli etkinlikler yürütüyor.

Ekipler, afetten etkilenen kadinlarin yaralarini sarmaya yardimci olmak için çadir kentte atölye olusturdu. Depremzede kadinlara örgü yaparak zaman geçirmeleri için ücretsiz sis, tig ve ip dagitildi. Günün belli saatlerinde atölyeye gelen kadinlar atki, bere, lif ve havlu gibi el emegi ürünler örüyor.

Bazi kadinlar tamamladiklari ürünleri, ayni yerde görev yapan kolluk kuvvetlerine hediye etti.

Sosyal Hizmet Uzmani Tugba Saritas, AA muhabirine, Türk Kizilayin psikososyal destek ekibi olarak Istanbul'dan deprem bölgesine geldiklerini söyledi.

Depremin yasandigi ilk günden bu yana Kizilay olarak sahada bulunduklarini ifade eden Saritas, çocuklar ve yetiskinlere yönelik psikososyal destek faaliyetlerinde bulunduklari kaydetti.

Yetiskinlere yönelik çadir kentte örgü atölyesi kurduklarini anlatan Saritas, kadinlarin yasadiklari tramvayi biraz olsun unutmalari ve hayata yeniden adapte olmalarina yönelik örgü etkinligi yaptiklarini belirtti.

Temel amaçlarinin bir araya gelmek, sosyallesmek ve tanismak oldugunu vurgulayan Saritas, "Amacimiz yasanan bu aciyi biraz olsun hafifletmeye çalismak. Örgü yapmak, stresi azaltmaya yönelik etkileyici yöntemlerden birisi. Bunun için atölyemizi kurduk ve depremzede kadinlarin hizmetine sunduk. Her geçen gün buraya olan ilgi artiyor." dedi.

Atölyenin tüm kadinlara açik oldugunu belirten Saritas, günün belli saatlerinde atölyede toplanan kadinlarin örgü örerek güzel vakit geçirdiklerini, bu durumdan oldukça memnun kaldiklarini aktardi.

- Depremzede kadinlar örgü atölyesinde bulunmaktan memnun

Örgü atölyesine gelen kadinlardan Kibar Uymaz, deprem felaketi sonrasi çok zor günler geçirdiklerini, Türk Kizilay tarafindan açilan örgü atölyesinde streslerini attiklarini söyledi.

Depremin kendilerinde biraktigi izleri bu sekilde silmeye gayret ettiklerini ve bu sayede yeni arkadaslar edindiklerini kaydeden Uymaz, kendilerini düsünen ve sürekli yanlarinda olan ekiplere tesekkür etti.

Aysun Gündüz ise depremin oldugu ilk günden bu yana devletin yanlarinda oldugunu ifade ederek, "Allah devletimize zeval vermesin. Her zaman bizim yanimizda oldular. Bunlardan birisi de Türk Kizilay ekipleri. Bizleri hiç yalniz birakmiyorlar." dedi.

Örgü atölyesinde zamanin çok güzel geçtigini belirten Gündüz, bu sayede depremin acilarini da azda olsa unuttuklari dile getirdi.

Esma Sam da Türk Kizilayin kendilerine kucak açtigini, bu gibi etkinliklerde bulunarak güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Remziye Açikgöz, ördügü örgüleri çadir kentte görev yapan asker ve polislere hediye ettigini anlatti.