Afyonkarahisar'da ramazan stantlarinin gelirinin bir bölümü depremzedelere bagislanacakCanan Tükelay- Belediye Baskani Mehmet Zeybek:- "Stantlari Afyonkarahisarli esnaf ve deprem bölgesinden gelen esnaflara tahsis ettik. Buradan elde edilecek gelirin yüzde 10'u depremzedelere bagislanacak"

Afyonkarahisar'da ramazan stantlarinin gelirinin bir bölümü depremzedelere bagislanacakCanan Tükelay- Belediye Baskani Mehmet Zeybek:- "Stantlari Afyonkarahisarli esnaf ve deprem bölgesinden gelen esnaflara tahsis ettik. Buradan elde edilecek gelirin yüzde 10'u depremzedelere bagislanacak"

AFYONKARAHISAR (AA) - Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, ramazan ayi dolayisiyla meydana kurulan stantlardan elde edilecek gelirin yüzde 10'unun depremzedelere bagislanacagini belirtti.

Afyonkarahisar Belediyesi, ramazan ayinin manevi atmosferine uygun çok sayida sosyal ve kültürel etkinlik düzenleniyor. Vatandaslar, ramazan boyunca birbirinden farkli ve ilginç organizasyonlarla Zafer Meydani'nda bir araya geliyor.

Çocuk oyunlari, animasyon gösterileri ve eglencelerin yani sira Karagöz ve Hacivat, meddah gibi geleneksel Türk tiyatrosu örneklerinin yer aldigi etkinlik programi, ramazan ayi boyunca devam edecek.

Yöresel ürünler ve hediyelik esyalarin bulundugu stantlardan elde edilecek gelirin yüzde 10'u, depremzedelere gönderilmek üzere AFAD'a verilecek.

- "Etkinliklere yogun ilgi var"

Belediye Baskani Mehmet Zeybek, AA muhabirine, 6 Subat'ta meydana gelen depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Depremler nedeniyle ramazan ayi etkinliklerini yapmamayi düsündüklerini kaydeden Zeybek, "Depremzedelere bir nebze olsun faydamiz, katkimiz olur mu diye düsündük. Istisare ettik. Ramazan ayindan bir hafta önce karar vererek Zafer Meydani'nda etkinlik alanlari olusturduk." dedi.

Meydanda küçük küçük 70 stant bulundugunu animsatan Zeybek, söyle konustu:

"Stantlari Afyonkarahisarli esnaf ve deprem bölgesinden gelen esnaflara tahsis ettik. Buradan elde edilecek gelirin yüzde 10'u depremzedelere bagislanacak. Bugüne kadar esnaflarla yaptigimiz istisare toplantilarinda, ziyaretlerde kendileri son derece memnun olduklarini belirttiler. Böyle bir etkinlige vesile oldugumuz için de tesekkür ettiler. Etkinliklere yogun ilgi var. Ramazan ayinin ruhuna uygun geçeklestirmek istiyoruz."

Zeybek, etkinlik alaninda, program kapsaminda hafizlarin Kuran'i Kerim okudugunu, özgün müzik ve ilahi gruplarinin sahneye çiktigini, çocuklara yönelik yarismalar yapildigini dile getirerek, etkinlikleri eski ramazanlari unutturmamak için yaptiklarini sözlerine ekledi.

Etkinlik alaninda satis yapan Ali Riza Akdogan da (32) depremler sonrasi Afyonkarahisar'a Gaziantep'ten geldigini belirterek, "Ailemle belediye yurduna yerlestim. Belediye stantlari ayarladi, biz de kendi ürünlerimizi satiyoruz. Geliri depremzedelere gidecek. Buraya gelen vatandas da 'katkimiz olsun' diye alisveris yapiyor." ifadelerini kullandi.