Karmod Genel Müdürü Yüceer: "Deprem sonrasi prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artis yasaniyor"Yunus Türk- "Son dönemde en çok talep özellikle Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Bursa gibi büyüksehirlerde yasayan vatandaslarimizdan geliyor"

Karmod Genel Müdürü Yüceer:  "Deprem sonrasi prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artis yasaniyor"Yunus Türk- "Son dönemde en çok talep özellikle Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Bursa gibi büyüksehirlerde yasayan vatandaslarimizdan geliyor"

ISTANBUL (AA) - Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, deprem sonrasi prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artis yasandigini ve çagri merkezine günlük ortalama 1000 adete yakin ev talebi geldigini ifade etti.

Karmod açiklamasina göre, güvenli konut modeli, hizli üretim ve kurulum avantaji prefabrik evlere olan talebi artiran temel etkenler arasinda sayiliyor.

Hazir zemin betonu üzerine Türkiye’nin her yerinde firma uzmanlarinca 64 m2 evin kurulumu iki gün gibi kisa bir zamanda tamamlanabiliyor. Ev içi zemin sapi ve fayans uygulamalari sonrasi yine ortalama iki günde evin boyasi tamamlanarak oturuma hazir hale getiriliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yüceer, talep artisiyla birlikte günlük prefabrik ev üretimlerini 500 adete kadar yükselttiklerini vurguladi.

Özellikle büyüksehirlerde yasayan vatandaslardan deprem sonrasi gelen taleplerde büyük artis yasandigini belirten Yüceer, "Yüzyilin felaketi olarak yasadigimiz Kahramanmaras depremleri özellikle büyüksehirlerde yasayan vatandaslarimizda endiseye yol açti. Son dönemde en çok talep özellikle Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Bursa gibi büyüksehirlerde yasayan vatandaslarimizdan geliyor.

Prefabrik ev alma nedenleri arasinda hemen hemen hepsi deprem endisesini vurguluyor. Her biri oturduklari sehre yakin lokasyonlarda sahip olduklari arsalara veya köylerine prefabrik çelik ev yaptirmak istiyor. Bu süreçte lüks konut talebinde depreme dayanikli çelik konstrüksiyon villa da ilgi görüyor." açiklamasini yapti.

Yüceer, "Deprem öncesi pandemi sürecinin olusturdugu atmosferde prefabrik çelik evlere yine yogun talep olusmustu. Ancak deprem sonrasi bu talep katlanarak artti. Deprem öncesi merkezimiz günlük ortalama 200 çagri alirken bu rakam 1000’i bulmus durumda.

Talebe cevap verebilme adina biz de önemli planlamalar yaptik. Prefabrik ev üretimimizde gece vardiyasina da basladik. Son asamada 64 m2 2+1 prefabrik ev baz alindiginda günlük üretimimiz 500 adede ulasmis bulunuyor." degerlendirmesini yapti.

Prefabrik çelik evlerin ekonomik sosyal toplu konut projelerinde de talep gördügünü belirten Yüceer, "Prefabrik çelik evler fiyat ekonomisiyle öne çiktigindan özellikle sosyal toplu konut projelerinde tercih ediliyor. Proje yatirimcilar prefabrik ev tercihiyle hem konut maliyetlerinden hem de hizli üretim avantajlarindan yararlaniyor.” dedi.