Libya Merkez Bankasi'nin birlestirilmesi için görüsmeler yapildiHamdi Yildiz

Libya Merkez Bankasi'nin birlestirilmesi için görüsmeler yapildiHamdi Yildiz

TRABLUS (AA) - Libya Merkez Bankasi Baskani Siddik el-Kebir, Misir ve Fransa'nin Trablus'taki büyükelçileriyle Merkez Bankasi'nin birlestirilmesi konusunu görüstü.

Libya Merkez Bankasi'ndan yapilan açiklamada, Kebir'in ve Misir'in Trablus Büyükelçisi Mustafa Tamir ve Fransa'nin Trablus Büyükelçisi Mostafa Mihraje ile baskentte iki ayri toplantida bir araya geldigi belirtildi.

Misir Büyükelçisi Tamir ile görüsmede, seffaflik ve açikligin güçlendirilmesi, ekonomik süreçte, seffafligin arttirilmasi ve uluslararasi toplumun Libya hükümet harcamalarini kontrol etmesi için en uygun mekanizmaya olan ilgisiyle ilgili uluslararasi çalisma grubuyla isbirliginin devam etmesine dair konulari ele alindi.

Misir Büyükelçisiyle ayrica Libya Merkez Bankasi'nin birlestirilmesi süreci ve Misirli sirketlerin Libya'da yeniden çalismalarina dönmesi için kolayliklar saglanmasi konulari görüsüldü.

Öte yandan Fransa'nin Trablus Büyükelçiligi'nin Twitter hesabindan yapilan açiklamada, Büyükelçi Mihraje ile Kebir'in Libya'daki ekonomik ve mali durumu gözden geçirdikleri kaydedildi.

Ayrica görüsmede, iki ülke arasindaki isbirligi ve Merkez Bankasi'nin birlestirilmesine iliskin konularin masaya yatirildigi ifade edildi.

Libya'da yasanan siyasi ve askeri krizden dolayi 2014 yilindan bu yana Merkez Bankasi biri Trablus'ta digeri ülkenin dogusundaki Bingazi'de olmak üzere ikiye bölünmüs durumda.