"Çocuklara sebzeleri sevdirmek için ödüle basvurmayin" uyarisiTolga Yanik- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayir: - "Sebze yeme aliskanligi edindirmek için ödüle basvurmayin. Bu teknik, çocuklarimiza brokoli ve diger sebzelerin daha az çekici oldugunu, diger yiyeceklerin (tatli) daha degerli oldugunu ögretir"

"Çocuklara sebzeleri sevdirmek için ödüle basvurmayin" uyarisiTolga Yanik- Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayir:
- "Sebze yeme aliskanligi edindirmek için ödüle basvurmayin. Bu teknik, çocuklarimiza brokoli ve diger sebzelerin daha az çekici oldugunu, diger yiyeceklerin (tatli) daha degerli oldugunu ögretir"

ISTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayir, sebze yeme aliskanligi edindirmek için ödüle basvurmamak gerektigini belirterek, "Bu teknik, çocuklarimiza brokoli ve diger sebzelerin daha az çekici oldugunu, diger yiyeceklerin(tatli) daha degerli oldugunu ögretir." ifadelerini kullandi.

Hastane açiklamasinda görüslerine yer verilen Karabayir, çocuklara kendi açlik ve tokluk ipuçlariyla uyum içinde olmayi ögretmenin, yemekle rahat bir iliski kurmalarini ve büyüdükçe asiri yemekten kaçinmalarini saglayarak obeziteyi de önleyecegini aktardi.

Çocuk beslenmesi üzerine yapilan bir arastirmaya göre çocuklarin önüne daha büyük porsiyonlar servis edildiginde daha fazla yediklerini bildiren Karabayir, sunlari kaydetti:

"Tabaklarini tamamen bitirmesi için çocuklarinizi zorlamayin. Porsiyonlari büyütmeyin, sadece talep etmeleri halinde ilave porsiyonlara izin verin. Sebze yeme aliskanligi edindirmek için ödüle basvurmayin. Bu teknik çocuklarimiza brokoli ve diger sebzelerin daha az çekici oldugunu, diger yiyeceklerin (tatli) daha degerli oldugunu ögretir. Yemekle saglikli bir iliski kurmasina yardimci olun. Atistirmalik ve tatlilari tamamen ortadan kaldirmak yerine sinirlayin.

Büyük kardesleri olanlar atistirmaliklara daha fazla maruz kaliyor. Çocugun gün boyunca atistirmasi istahini azaltir, ana ögünleri atlamasina neden olur. Ayrica, aksam yemeginde sebze gibi yiyeceklere de ilgisini azaltir. Bu nedenle atistirmaliklar ve ögünler arasinda en az 2 saat ara olmali. Ara ögün sayisi günde 2'den fazla olmamali. Sekerli, gazli içecekler basit sekerler saglarlar ancak besleyicilikleri azdir. Küçük çocuklara sekerli, kalorisi yogun aromali sular ve meyve sularini 2 yasina kadar vermeyin."