Fairy, depremin yaralarini ramazan ruhuyla sariyorErgin Garip- P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu:- "(Deprem bölgesinde) Ramazan ayindan itibaren her ay 1 milyon kisiye gida desteginde bulunmaya basladik. Bölgedeki beslenme ihtiyacina katki saglamak amaciyla gerçeklestirilen proje, ramazanin ardindan da araliksiz olarak devam edecek"

Fairy, depremin yaralarini ramazan ruhuyla sariyorErgin Garip- P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu:- "(Deprem bölgesinde) Ramazan ayindan itibaren her ay 1 milyon kisiye gida desteginde bulunmaya basladik. Bölgedeki beslenme ihtiyacina katki saglamak amaciyla gerçeklestirilen proje, ramazanin ardindan da araliksiz olarak devam edecek"

ISTANBUL (AA) - Fairy, Gida Kurtarma Dernegi (GKTD) is birligi ile hayata geçirdigi "Bosa Harcama" projesinin yardim kapasitesini artirarak deprem bölgesinde ayda 1 milyon kisiye ulasmaya basladi.

Fairy açiklamasina göre, Kahramanmaras merkezli depremlerin hemen ardindan ürünlerinin yani sira gida destegi ile bölgeye ulasan Fairy, çalismalarini genisleterek ramazanin birlestirici ruhunu umuda dönüstürüyor.

4 yil önce gida israfini önlemek ve gida sektöründe olusan gida güvenligine uygun fazla gidalari ihtiyaç sahiplerine ulastirmak amaciyla GKTD ile "Bosa Harcama" projesini hayata geçiren Fairy, bu is birligi ile deprem bölgesinin yaralarini da sariyor.

Her bir lokma yemegin ardindaki degeri bilerek "Bosa Harcama" diyen Fairy, GKTD ile is birligini büyüterek yardim kapasitesini ayda 1 milyon kisiye çikardi. Ramazan boyunca iftar için hazirlamalarini sagladigi tatlilarla yerel seflere ekonomik katki, halka ise moral veren Fairy, kurdugu çay bahçelerinde seker macunu, ramazan serbeti gibi ikramlarin yani sira Karagöz-Hacivat gösterileri ile çocuklarin yüzünü güldürmeye basladi.

Ramazanin birlestirici ruhuyla deprem bölgesine umut olmayi hedefleyen Fairy, konteyner ve çadir kentlerde gezici mutfaklarla bölge halkina yöresel tatli ikraminda bulunarak "biraz olsun" halka moral vermeyi de amaçliyor.

- "Proje, ramazanin ardindan da araliksiz olarak devam edecek"

Açiklamada görüslerine yer verilen P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu, P&G olarak, depremin ilk gününden bu yana yaralari sarmak ve birlikte iyilesmek için sahada olduklarini belirtti.

GKTD ile birlikte gerçeklestirdikleri "Bosa Harcama" projesini de bölgeye yönlendirdiklerini bildiren Turnaoglu, sunlari kaydetti:

"Gida bagisi toplama ve dagitma kapasitesini artirmak amaciyla dernegin alt yapisina yaptigimiz soguk gida tasimayabilen araç bagisi ile gida tedarik zincirini güçlendiriyoruz. Gida Bagis Araci aktif olarak afet bölgesinde faaliyet göstermeye ve yardimlari ülkenin bir noktasindan digerine ulastirmaya devam ediyor ve daha küçük yerlesim birimlerine gidebiliyor. Simdiyse daha güçlü bir dayanisma ile gida yardimimiz, çok daha fazla kisiye ulasiyor."

GKTD'nin altyapisini güçlendirmek amaciyla yeni araç ve donanim yatirimi gerçeklestirdiklerini aktaran Turnaoglu, "Bu sayede ramazan ayindan itibaren her ay 1 milyon kisiye gida desteginde bulunmaya basladik. Bölgedeki beslenme ihtiyacina katki saglamak amaciyla gerçeklestirilen bu proje, ramazanin ardindan da araliksiz olarak devam edecek." ifadelerini kullandi.

Her gün 3 ayri konteyner ve çadir kentte halka tatli, cevizli baklava, tulumba tatlisi, sekerpare gibi tatlilarin yani sira ramazan serbeti, seker macunu ikraminda bulunduklarini belirten Tankut Turnaoglu, "Yerel seflerin ellerinden çikan bu lezzetler ile onlara ekonomik katki da saglamis oluyoruz. Ramazan ayi boyunca bu organizasyonumuzla toplamda 180 bin porsiyon tatli ve 1,5 ton serbeti bölgedeki vatandaslarimiza sunmus olacagiz. Çocuklarin neselerini kaybetmeden hayata ramazan ruhuyla sarilmasini da hedefliyoruz. Bu amaçla aksamlari kurdugumuz çay bahçelerinde Hacivat-Karagöz gösterisi sunarak çocuklarin yüzünü güldürebilmek bizi mutlu ediyor. Yaralarimizi hep birlikte sevgiyle sararak iyilesmeye devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Bosa Harcama, kiymetli bir dayanisma projesine dönüstü"

Gida Kurtarma Dernegi Kurucusu Olcay Silahli da 2020 yilinda hayata geçirilen "Bosa Harcama" projesinin önemli bir dayanisma projesine dönüstügünü aktararak, sunlari kaydetti:

"Fairy ve Gida Kurtarma Dernegi is birliginde gerçeklestirilen ve ulusal bagis platformumuz ile destekledigimiz Bosa Harcama projesi; gida israfinin önlenmesi adina ilk ulusal iletisim kampanyasi olmanin yani sira ülkemizin en zor dönemlerinde halkimizin yaninda oldugumuz, ulusal birlik ve beraberligimizi pekistiren, zor günlerimizin üstesinden birlikte geldigimiz kiymetli bir dayanisma projesi olarak da hayat buldu. Salginda baslayan bu dayanisma gücümüzü, ülkemizde yasanan hazin depremler sonrasinda da büyüterek, 1 milyon insanimiza ulastirmamizi çok kiymetli buluyorum. Depremden etkilenen tüm illerimizde hayati yeniden insa edene ve tüm yaralarimizi sarana degin var gücümüzle çalismaya devam edecegiz."