Istanbul Havalimani'na "Dünya Havalimanlari 2023"ten iki ödül Kenan Irtak

Istanbul Havalimani'na "Dünya Havalimanlari 2023"ten iki ödül Kenan Irtak

ISTANBUL (AA) - Istanbul Havalimani, Ingiltere merkezli havacilik derecelendirme kurulusu Skytrax tarafindan düzenlenen "Dünya Havalimanlari Ödülleri 2023"te (World Airport Awards 2023), "Dünyanin En Aile Dostu Havalimani" ve "Güney Avrupa'nin En Iyi Havalimani" ödüllerine layik görüldü.

Istanbul Havalimani isletmecisi IGA'dan yapilan açiklamaya göre, daha önce de birçok kez ödüle layik görülen IGA Istanbul Havalimani, "Dünyanin En Iyi 10 Havalimani" listesinde de sekizinci siradan altinci siraya yükseldi.

Dünyanin en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olan IGA Istanbul Havalimani, 15 Mart 2023'te Hollanda'nin baskenti Amsterdam'da Passenger Terminal EXPO'da Skytrax'in organize ettigi "Dünya Havalimanlari Ödülleri 2023"te, havayolu kullanicilarinin oylariyla "Güney Avrupa'nin En Iyi Havalimani" ve "Dünyanin En Aile Dostu Havalimani" ödülüne de layik görüldü.

IGA Istanbul Havalimani ayrica 60 milyon üzeri yolcu kategorisinde ise "Dünyanin En Iyi Havalimani" oldu.

- "Istanbul Havalimani'nin müsterileri tarafindan lider bir havalimani olarak taninmasi sevindirici"

Açiklamada görüslerine yer verilen Skytrax CEO'su Edward Plaisted, iki ayri ödüle layik görülen Istanbul Havalimani'ni basarisi dolayisiyla tebrik ederek, "Geçtigimiz birkaç yil, dünya çapindaki havalimanlari için son derece zorlu geçti. Kovid-19 pandemisinden uzaklasirken, yolcu sayilarinin normale dönmesi ve IGA Istanbul Havalimani'nin müsterileri tarafindan lider bir havalimani olarak taninmasi sevindirici." ifadelerini kullandi.

- Istanbul Havalimani 2022'de de üç ödül almisti

Uluslararasi Havalimanlari Konseyi tarafindan 1989 yilinda kurulan Londra merkezli havacilik enstitüsü Skytrax'in 2000 yilindan bu yana düzenledigi ödüllerde, "5 Yildizli Havalimani" olarak 2020 ve 2022’de tescil edilen IGA Istanbul Havalimani, ayrica 2022 World Airport Awards ödüllerinde 550 havalimanini geride birakarak üç ödülün sahibi olmustu.