Kremlin: Rusya ile ABD arasindaki iliskiler kötü durumdaDmitri Chirciu

Kremlin: Rusya ile ABD arasindaki iliskiler kötü durumdaDmitri Chirciu

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile ABD arasindaki iliskilerin kötü durumda oldugunu belirterek, "Rusya yapici diyalogu reddetmedi, simdi de reddetmiyor." dedi.

Peskov, baskent Moskova’da güncel konulara dair gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Putin ile Suriye'deki rejimin lideri Bessar Esed'in bugün baskent Moskova'da görüseceklerine dikkati çeken Peskov, görüsmede ikili iliskiler, Suriye meselesi ve Türkiye ile Suriye arasindaki iliskilerin ele alinacagi bilgisini paylasti.

Peskov, ilk basta Rus ve Suriye heyetleri arasinda müzakerelerin yapilacagini, sonra da Putin ile Esed'in yüz yüze görüsecegini aktardi.

- "ABD ile Karadeniz'deki Amerikan IHA olayiyla ilgili temas olmadi"

Karadeniz’de ABD’ye ait MQ-9 insansiz hava araci (IHA) ile ilgili olaya deginen Peskov, Rusya Savunma Bakanliginin olayla ilgili gerekli açiklamayi yaptigina, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'e de bu konuda bilgi verildigine isaret etti.

Peskov, Rusya ile ABD arasinda olaya iliskin en üst seviyede temaslarin olmadigini vurgulayarak, "Iliskilerimiz en düsük noktada, oldukça kötü durumda bulunuyor. Elbette, her iki ülke kendi çikarlarini savunacak. Ancak, Rusya yapici diyalogu reddetmedi, simdi de reddetmiyor." diye konustu.

- Olay

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanligi (EUCOM), iki Rus Su-27 uçaginin, Karadeniz’de ABD'ye ait MQ-9 tipi IHA'yi taciz ettigini, uçaklardan birinin çarptigi MQ-9’un uluslararasi sulara düstügünü dün duyurmustu.

Rusya Savunma Bakanligi ise ABD’ye ait MQ-9 IHA'nin Ukrayna’daki "özel askeri operasyon" nedeniyle uluslararasi standartlara uygun olarak tüm hava sahasi kullanicilarina bildirilen geçici durum alanini ihlal ettigini açiklamisti.