GÜNDEM / 2 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 2 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenecek mitinge, Konya Kiliçarslan Meydani'nda, Karapinar Günes Santrali, Bozkir Baraji ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapimi tamamlanan diger projelerin toplu açilis törenine katilacak.

(Antalya/14.00/Konya/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasi ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasi'ni ziyaret edecek.

(Tekirdag/11.30/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Sincan OSB'de sanayicilerle toplanti yapacak, Yigit Akü Fabrikasi çalisanlarina ziyarette bulunacak, Etimesgut Korkutata Kültür Merkezi'nde Agrili hemsehri dernekleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/14.30/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Agri ve Van'da düzenlenen mitinglerde konusacak.

(Agri/12.30/Van/15.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Izmit Körfezi Dip Çamur Temizleme Töreni'ne katilacak, Sile Atik Getirme Merkezi'ni ziyaret edecek, Çamlik Fide Dagitim Programi ile Sile Agva Yolu ve Toplu Açilis Töreni'ne istirak edip esnaf ziyareti yapacak. Togg ile Sile Agva yolu gezisi yapacak Kurum, Üsküdar Bilim Merkezi ve Sultanbeyli'de Genç Adres açilis programlarina katilacak, is insanlari ile aksam yemeginde bir araya gelecek.

(Izmit/10.00/Istanbul/13.00-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Gaziosmanpasa'da kanaat önderleriyle kahvalti yapacak, Vefa Poyraz Anadolu Lisesinin açilisina katilacak, Türk Musevi Cemaati'ni ziyaret edecek, Ferahevler'de mahalle bulusmasinin ardindan Kapaliçarsi'ya ziyarette bulunacak ve Sehremini'de mahalle bulusmasina istirak edecek.

(Istanbul/09.30-18.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Keçiören Ögretmen Hatira Ormani'nda "Depremde Hayatini Kaybeden Ögretmen ve Egitim Neferleri Anisina Yapilan Anitin Açilis Töreni"ne katilacak.

(Ankara/13.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Afyonkarahisar ve Sivas'ta halka hitap edecek.

(Afyonkarahisar/14.00/Sivas/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Bagcilar'da Dogu ve Güneydogu derneklerinin organize ettigi hemsehri bulusmasina katilacak.

(Istanbul/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, Soförler Odasi, Minibüsçüler Kooperatifi ve Kamyoncular Kooperatifi ile ortak toplanti yapacak, önceki dönem parti teskilati mensuplariyla bir araya gelecek.

(Rize/14.30/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

7- Cumhurbaskani adayi ve Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Karamürsel, Gölcük ve Izmit'te esnaf ziyaretinde bulunacak, Izmit Kent Meydani'nda basin açiklamasi yapacak.

(Kocaeli/14.45-18.00) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Mersin Is Dünyasi Bulusmasi'na katilacak.

(Mersin/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Bilisim Vadisi Izmir-Istanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru Açilis Töreni ile Çalisan ve Üreten Gençler Programi Tanitim ve Tesis Açilis Töreni'ne istirak edecek

(Izmir/11.00/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Toprak Kökenli Patojenler AR-GE Merkezi açilisina katilacak.

(Ankara/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Yeni Zigana Tüneli'nde basin açiklamasi yapacak.

(Trabzon/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Türkiye Istatistik Kurumu, 2021 yilina iliskin "Enerji Hesaplari" haber bültenini yayimlayacak.

(Ankara/10.00)

6- Hazine ve Maliye Bakanligi, 5 ve 9 yil vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraç ihalelerini yapacak.

(Ankara)


DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Iletisim Baskanligi tarafindan Istanbul'da düzenlenen Istanbul Güvenlik Forumu’na canli baglanti ile katilacak.

(10.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda yurt disinda sandik kurulan temsilciliklerde oy verme islemi devam ediyor. (Fotografli-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca düzenlenecek Istanbul Güvenlik Forumu'nun (IGF) açilisina katilacak.

(Istanbul/09.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, "Öncelikli Alanlarda Uzmanlasan Üniversiteler Projesi Tanitim Toplantisi"nin açilis konusmasini yapacak.

(Ankara/15.30) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani ve AK Parti Izmir milletvekili adayi Mehmet Muharrem Kasapoglu, Bilisim Vadisi Izmir'in açilis töreninin ardindan Gaziemir Otokent'te esnaf ziyaretinde bulunacak, Sabanci Kültür Merkezi'ndeki Çalisan ve Üreten Gençlik Programi'na katilacak.

(Izmir/11.00/13.00/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Spor Toto 1. Lig'de 35. hafta mücadelesi Erzurumspor FK-Sakaryaspor maçiyla sona erecek.

(Istanbul/17.00) (Fotografli)

3- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde sampiyonun belirlenecegi final etabinin ilk maçinda Halkbank ile Ziraat Bankkart karsi karsiya gelecek.

(Ankara/19.00) (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.