IKBY'de nevruz ve ramazan öncesi yerel kiyafetlere talep artiyorRewa Mahmood Hasan,Bekir Aydogan- Süleymaniyeli terzi Hers Hamid Babaseyh: - "Bu yil nevruz ve ramazan yakin tarihlerde kutlanacagi için insanlar her iki bayramda da giyebilecekleri tek bir elbise diktirmeyi düsünüyor"

IKBY'de nevruz ve ramazan öncesi yerel kiyafetlere talep artiyorRewa Mahmood Hasan,Bekir Aydogan- Süleymaniyeli terzi Hers Hamid Babaseyh:
- "Bu yil nevruz ve ramazan yakin tarihlerde kutlanacagi için insanlar her iki bayramda da giyebilecekleri tek bir elbise diktirmeyi düsünüyor"

SÜLEYMANIYE (AA) - REWA MAHMOOD HASAN / BEKIR AYDOGAN - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yaklasan Nevruz Bayrami ve ramazan ayi nedeniyle geleneksel kiyafetlere ragbette artis var.

Bu yil nevruz ve ramazanin pesi sira gelmesi halkin her iki bayramda da kullanabilecegi yerel kiyafetlere yönelmesine yol açti.

Süleymaniye'de terzi dükkani isleten Hers Hamid Babaseyh, AA muhabirine yaptigi açiklamada, son yillarda ekonomik kriz ve Kovid-19 salgininin neden oldugu durgunlugun ardindan bu sene piyasanin daha hareketli oldugunu söyledi.

Babaseyh, "Bu yil nevruz ve ramazan yakin tarihlerde kutlanacagi için insanlar her iki bayramda da giyebilecekleri tek bir elbise diktirmeyi düsünüyor. Tabii her iki bayrama özel ayri ayri kiyafet diktirmek pahaliya mal olur." dedi.

Müsterilerinin simdiden kumaslarini seçip siparislerini verdigini belirten Babaseyh, bayramlik kiyafetlerin dikimi için epey yogunluk yasadiklarini ifade etti.

- "Insanlar eski yerel kiyafetlere döndü"

Babaseyh, gençlerin genellikle yesil, pembe, mavi gibi renkli gömlekleri sevdigini, yaslilarin ise daha çok siyah, mavi ve kahverengiyi tercih ettigini dile getirdi.

Süleymaniyeli terzi, "Insanlar eski yerel kiyafetlere döndü. Eski kiyafetlerin çok güzel bir tarzi var ve insanlar bu tarzi çok seviyor." ifadesini kullandi.

Süleymaniye'deki terzi dükkaninin müsterilerinden 32 yasindaki hemsire Shahen Abdullah Ali de insanlarin genellikle subat ayinda nevruz hazirliklarina basladigini belirtti.

Geleneksel kiyafet diktirmek için aldigi kumasi terziye getirdigini söyleyen Ali, "Mübarek ramazan ayi da geldi. Nevruz ve ramazanda bu kiyafetleri kullanacagiz." dedi.

Bu senenin modasinin turuncu ve deniz mavisi kiyafetler oldugunu aktaran Ali, eski kiyafetleri de sevdigini ve annesinden kalan yerel kiyafetleri de kullandigini dile getirdi.