Aksener, Mamak'taki seçim koordinasyon merkezi açilisinda konustu:Esin Isik,Feiza Bountour- "IYI Partiyi birinci çikaracagiz, Sayin Kiliçdaroglu'nu da 13. Cumhurbaskani olarak seçecegiz"

Aksener, Mamak'taki seçim koordinasyon merkezi açilisinda konustu:Esin Isik,Feiza Bountour- "IYI Partiyi birinci çikaracagiz, Sayin Kiliçdaroglu'nu da 13. Cumhurbaskani olarak seçecegiz"

ANKARA (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "IYI Partiyi birinci çikaracagiz, Sayin Kiliçdaroglu'nu da 13. Cumhurbaskani olarak seçecegiz." dedi.

Aksener, partisinin Ankara 1. Bölge milletvekili adayi Koray Aydin'in Mamak'taki seçim koordinasyon merkezinin açilisinda yaptigi konusmada, IYI Partinin kurulus sürecini anlatti.

Türkiye için strateji üreten, nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlar olduklarini ifade eden Aksener, "Biz 31 Mart seçimine kendi basimiza girmis olsaydik x alirdik, y alirdik, z alirdik. Sonuç itibariyla kendimizin ne oldugunu tarttirir, görürdük. Ama sonuç olarak ne Ankara ne Istanbul alinirdi. Millet Ittifaki'nin iki büyük sehri kazanmasinin fikir babasi Sayin Koray Aydin'dir. Eylemi yapan da biziz." diye konustu

14 Mayis'ta 13. Cumhurbaskani'nin Kemal Kiliçdaroglu olacagini söyleyen Aksener, seçmene, oy pusulasinda Millet Ittifaki olarak CHP ve IYI Partinin olacagini animsatti. Aksener, "Hani diyoruz ya 'Bir Kemal'e, bir Meral'e.' Benim adimi görmeyeceksiniz. Ama orada IYI Partinin günesini göreceksiniz ve 'evet' mührünü ona basacaksiniz. Yani biz herhangi bir partinin logosu altinda seçime girmiyoruz, hiç de öyle girmedik." dedi.

Bu seçimlerin parlamenter sistemi konusmak adina son seçim olacagini iddia eden Aksener, "IYI Partiyi birinci çikaracagiz, Sayin Kiliçdaroglu'nu da 13. Cumhurbaskani olarak seçecegiz." dedi

Partisinin ülkenin "emniyet supabi ve sigortasi" oldugunu ifade eden Aksener, sunlari kaydetti:

"IYI Partide bulunan her bir arkadasimiz geçmisi itibariyla birer basari sembolüdür. Dolayisiyla bu basarilarin sahipleri olan bu arkadaslarimizin, yarin kurulacak iktidarda daha fazla yer almasini istiyorsak, benim de basbakan yetkilerine sahip bir kisi olmami istiyorsaniz partimizi birinci çikaracaksiniz."

Açilisa IYI Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adaylari da katildi.