SVB'nin ardindan Signature Bank da iflas ettiSevgi Ceren Gökkoyun

SVB'nin ardindan Signature Bank da iflas ettiSevgi Ceren Gökkoyun

NEW YORK (AA) - Silikon Vadisi Bankasinin (SVB) ardindan New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandigi bildirildi.

New York Finansal Hizmetler Departmanindan (DFS) yapilan açiklamada, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafindan mevduat sahiplerini korumak için Signature Bank'a kayyum atandigi duyuruldu.

Signature Bank'in, 31 Aralik 2022 itibariyla yaklasik 110,4 milyar dolarlik varligi ve yaklasik 88,6 milyar dolarlik mevduati bulundugu kaydedilen açiklamada, bankanin FDIC sigortali oldugu bildirildi.

Açiklamada, DFS'nin tüketicileri korumak, regüle ettigi kuruluslarin saglikli isleyisiyle küresel finansal sistemin istikrarini korumak için piyasa trendlerini izleyerek diger kurumlarla yakin is birligi içinde oldugu vurgulandi.

- Bu yil iflasa ugrayan ilk FDIC sigortali kurum SVB olmustu

Kaliforniya merkezli SVB'nin, 21 milyar dolarlik tahvil pozisyonunu yaklasik 1,8 milyar dolar zararla kapatmasi ve 2 milyar dolarin üzerinde sermaye artirimina gidecegini duyurmasi sonrasi hisse fiyati yüzde 60'in üzerinde deger kaybetmisti.

Bazi girisim sermayesi yatirimcilarinin sirketlere paralarini bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrasi bankanin kayiplarinin sürmesiyle islemleri askiya alinmisti.

FDIC, 10 Mart'ta piyasalarda düsüse neden olan SVB'ye kayyum atandigini bildirirken, SVB'nin bu yil iflasa ugrayan ilk FDIC sigortali kurum oldugu kaydedilmisti.

SVB'nin iflasi, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayitlara geçen en büyük banka iflaslarindan biri olmustu. Bu türden en büyük iflas, 2008'deki kriz sirasinda Washington Mutual tarafindan yasanmisti.