Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, Türkiye'de satisa sunulduMuhammet Emin Horuz- Alfa Romeo, teknolojik, yeni nesil ve küçük hacimli motor seçenekleriyle Türkiye pazarindaki en önemli segment olan kompakt SUV segmentinde Tonale ile iddiasini sürdürüyor

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, Türkiye'de satisa sunulduMuhammet Emin Horuz- Alfa Romeo, teknolojik, yeni nesil ve küçük hacimli motor seçenekleriyle Türkiye pazarindaki en önemli segment olan kompakt SUV segmentinde Tonale ile iddiasini sürdürüyor

ISTANBUL (AA) - Alfa Romeo, kompakt SUV'u Tonale'nin dört tekerlekten çekisli, sarj edilebilir hibrit (Plug-in Hybrid Q4) versiyonunu Türkiye'de satisa sundu.

Tofas'tan yapilan açiklamaya göre, Alfa Romeo, teknolojik, yeni nesil ve küçük hacimli motor seçenekleriyle Türkiye pazarindaki en önemli segment olan kompakt SUV segmentinde Tonale ile iddiasini ortaya koymayi sürdürüyor.

1910 yilindan bu yana sporcu DNA'sina sadik kalan ve otomotiv tarihinde öne çikan modelleri hayata geçiren Alfa Romeo'nun dönüsümünü simgeleyen Tonale'nin sarj edilebilir ve dört tekerlekten çekisli hibrit (Plug-in Hybrid Q4) versiyonu Türkiye'de satisa sunuluyor.

- Bugüne kadar üretilen en çevreci Alfa Romeo

Sarj edilebilir ve dört tekerlekten çekisli Tonale, Alfa Romeo’ya özel 1,3 litre 280 HP'lik gücünde motor ile satisa sunuluyor. Sistem gücünü, 6 vitesli çift kavramali sanziman üzerinden ön tekerleklere aktarirken 90 KW gücündeki elektromotor arka tekerleklere 250 Nm çekis sagliyor.

0-100 km/s hizlanmasini 6,2 saniyede tamamlayan Tonale Plug-in Hybrid, Q4 çekis ile yüksek performans seviyesi sunarken, tamamen elektrik modunda sehir içinde 80 km'ye varan menzile ulasiyor.

Plug-in Hybrid güç-aktarma sisteminde standart olan Q4 çekis, sürüs güvenligi ve keyfi sagliyor. Sinifinin en iyi performansi için Alfa Romeo tarafindan gelistirilen hibrit ve dört tekerlekten çekisli sarj edilebilir hibrit (Plug-in Hybrid Q4) versiyonu, 100 kilometrede sadece 1,14 litre yakit tüketimiyle bugüne kadar üretilen en çevreci Alfa Romeo modeli olarak öne çikiyor.

- Alfa Romeo DNA'si ve en iyi sürüs dinamikleri

Tonale Plug-in Hybrid Q4, Alfa Romeo DNA mirasini sürdürüyor. Kullanim tercihlerine göre seçilen Dynamic modda, elektrik ve ICE motorlarini birlikte kullanilan özel bir gaz kelebegi kalibrasyonu, sanziman yönetimi ve daha dogrudan direksiyon tepkisi ile aracin performansindan en iyi sekilde yararlanmak için tasarlandi.

Bu modda sürekli e-AWD devrede olurken, günlük kullanim için ideal performans sunan Natural mod e-Motor ve ICE motorun gerekli yerlerde birlikte çalismasini ve performansi optimize etmeyi sagliyor. Çekis performansi, ihtiyaca göre kendiliginden e-AWD olarak degisebiliyor. Sürüs esnasinda elektrik bataryasinin sarj yüzdesinin korunmasini veya dolumu sagliyor, e-Save modu aktiflestirildiginde ise DNA sürüs modu "N (Natural)" olarak ayarlanabiliyor.

Sürücü gaz pedalindan ayagini çektiginde devreye giren e-Coasting ise yavaslama sirasinda enerji geri kazanimi sagliyor. Frenleme islemi esnasinda enerji geri kazanimi otomatik olarak devreye giren e-Breaking ile saglaniyor. Advanced Efficiency modu seçildiginde ise sadece elektrikli motor devreye giriyor ve çekis arka tekerleklerden aktariliyor.

- Genis ekran ve sürücü odakli kokpit (HMI) arayüz

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, kabin içerisinde birinci sinif malzemeler ve en son teknolojiyi birlestiriyor. Tonale’de, 22,5 inçlik 2 büyük ekrandan olusan sofistike, smooth ve sezgisel bir kullanim sunan sürücü odakli kokpit (HMI) bilgi-eglence sistemi yer aliyor. Gösterge panelinin ortasinda, geleneksel "Cannocchiale" (teleskopik) ekran tasarimiyla, otomobilin tüm verilerine ve otonom sürüs teknolojileri ayarlarina erisim saglayan 12,5 inçlik TFT ekran göstergeler yer aliyor.

Sürücü ekran üzerinden elektrikli sürüs fonksiyonlarinin gösterimine kolaylikla erisebiliyor. Tonale Plug-in Hybrid Q4'de "Elettro Biscione" adi verilen ve Alfa Romeo'nun logosunda da yer alan yilan figüründen esinlenen sol arka kapi camindaki amblemi, onun elektirikli oldugunu vurguluyor.

12,5" Full TFT Gösterge panelinden kolayca takip edilebilen otomobilin elektrikli sürüs fonksiyonlari ve islevler farkli renklerle ifade ediliyor. Örnegin Elettro Biscione’nin rengi beyazken elektrikli motorun kapali oldugu ve benzinli motorun devrede oldugu anlasiliyor. Elettro Biscione’nin rengi açik maviyken elekrikli motorun devrede oldugu, yesil renkteyken ise elektrik motorun sarjda olduguna isaret ediliyor.

Tonale'de tamamen dijital, dokunmatik 10,25 inçlik ekran güncel akilli telefonlarla benzer kullanim arayüz ile kullanim kolayligi sunuyor. Yatay kaydirma ile Alfa D.N.A., radyo, medya, kablosuz sarj, uydu navigasyon, klima, baglantili hizmetler elektrikli sürüs uygulamalari, anlik güç gösterimi ve ADAS gibi menülere ulasilabiliyor. Tonale Plug-in Hybrid Q4’te sportifligi öne çikaran alüminyum vites kulakçiklari standart sunuluyor. Sürücü ve yolcu konforunu artirmak için ayrica isitmali direksiyon simidi, isitmali ve sinifinda sadece Tonale'nin havalandirmali ön koltuklari, elektrikli ayarlanabilen ön koltuklari, Harman Kardon Premium Ses Sistemi (14 Hoparlör 465W) Luxury Pack kapsaminda sunuluyor.

- 2'nci seviye otonom sürüs ve çoklu sarj seçenekleri

Tonale, sürüs keyfini engellemeden maksimum sürüs güvenligi sunmak üzere; hizlanma, fren ve serit takibini otomatik yöneten 2'nci seviye otonom sürüs için yeni Alfa Romeo Gelismis Sürüs Destek Sistemleri (ADAS) ile donatiliyor.

Tonale, otomobilin çevresini dikey ve yanal olarak izleyen ön kamera ile “Akilli Uyarlanabilir Hiz Sabitleme” (IACC) ve “Serit Ortalama” (LC) sistemlerini birlestirerek Seviye 2 otonom sürüsü, Driving Asistance Pack ile mümkün kiliyor.

Tonale'nin, 15,5 kWh kapasiteli bataryalariyla, WLTP döngüsünde 100 km'de 1,14 litreye kadar düsebilen yakit tüketimi saglaniyor. Sehir otomobili segmenti kullanicilarin günlük ise gidip gelmeleri için gerekli olan ortalama 80 km'lik menzil 7,4Kw dahili sarj cihazi kullanarak 2,5 saatten daha kisa bir sürede hizli sarj ile dolabiliyor. Ayrica, Mod 3 (Wallbox tipi) kabloya ilave olarak ev tipi prizlere uyumlu Mod 2 sarj kablosunu da sunan Tonale'de 7,4 kW'lik Wallbox çözümleri bulunuluyor.

- Güvenlige hizmet eden yenilikçi sistemler

Yeni Alfa Romeo Tonale’de, günlük sürüs ihtiyaçlarina uygun, sürüsü kolaylastiran aktif ve pasif güvenlik özellikleri birlikte yer aliyor. Ön, yan ve perde hava yastiklarinin yani sira sürücü, araç ve yol arasindaki etkilesimi mükemmellestiren yenilikçi donanim ve teknolojiler Tonale’de standart olarak sunuluyor.

Yaya veya bisikletliyi algilayarak sürücüyü tehlikeye karsi uyaran ve bir yaya veya bisikletli ile çarpismayi önlemek veya etkilerini azaltmak için araci tamamen durduran "Hassas Yol Kullanicilari ile Otonom Acil Durum Fren" veya sürücü yorgunlugunu algilamak için aracin hareketlerini denetleyen "Sürücü Yorgunluk Algilama" gibi sistemler, Tonale'deki standart özelliklerden birkaçi olarak öne çikiyor.

En üst düzey sportiflik sunan "Veloce" donanim seviyesiyle tercih edilebilecek olan Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, Alfa Romeo showroomlarindaki yerini aliyor.