Bakan Akar, depremin etkiledigi Antakya'da çalismalari incelediSarp Özer

Bakan Akar, depremin etkiledigi Antakya'da çalismalari incelediSarp Özer

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Antakya'da yaralarin sarilmasina yönelik çalismalari inceledi.

Akar, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi iller arasinda yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Antakya merkezdeki Mehmetçik Irtibat Bürosu'na giden Akar, burada Mehmetçigin nöbet, devriye ve yasam destek faaliyetlerine iliskin bilgi aldi, talimat verdi.

Daha sonra 2'nci Hudut Alay Komutanligina giden Akar, 2'nci Kolordu Komutanligi Istihkam Alayi Arama Kurtarma Bölügü personeliyle bir araya geldi.

Depremin hemen ardindan Islahiye'de arama kurtarma çalismalarina baslayan, sonrasinda Antakya'daki çalismalara destek saglayan bölügün personelini fedakarca çalismalari dolayisiyla tebrik eden Akar, "Türk Silahli Kuvvetleri ilk andan itibaren seferber oldu. Büyük azimle çalisti, milletinin yanina kostu. Elimizden gelen neyse bunlari yapabilmek için büyük bir azim ve fedakarlik içinde çalistik, çalismaya devam ediyoruz." dedi.