Kamerun'da TIKA, kadin dernegine tavukçuluk destegi sagladiAhmet Emin Dönmez

Kamerun'da TIKA, kadin dernegine tavukçuluk destegi sagladiAhmet Emin Dönmez

YAOUNDE (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) Kamerun'un Merkez bölgesine bagli Lekie Departmaninda faaliyet gösteren Lekie Kadin Dayanisma Dernegine (SOFEL), etlik tavuk üretimine yönelik destek verildi.

TIKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, AA muhabirine yaptigi açiklamada, projenin gerçeklestirildigi Elig-Mfomo ilçesine bagli, yaklasik 50 aileden olusan Endama I köyüne 260 metrekare büyüklügünde bir kümes kurularak 2 bin civciv hibe edildigini belirtti.

Bölgede açilan kuyu ile Endama I köyünün yani sira civardaki 15 köyde yasayan yaklasik 2 bin kisinin su ihtiyacinin giderildigini aktaran Özden, "Proje kapsaminda teslim edilen manyok ezme makinasi ile de köyde ekilen ve Kamerun'da önemli bir besin maddesi olan manyokun islenip satilarak gelir elde edilmesi ve olusan isletme maliyetlerinin bir kisminin karsilanmasi amaçlandi." ifadelerini kullandi.

SOFEL Baskani Atoah Abene de dernek üyelerinin tavuk yetistiriciligi egitimi almalarina ragmen bugüne kadar finansman yetersizligi nedeniyle bu tasarilarini hayata geçiremediklerini, TIKA destegiyle hayata geçen proje için minnettar olduklarini kaydetti.

Abene ayrica, proje ile köylerindeki ticari hareketliligin ve civar köylerle etkilesimin ciddi sekilde arttigini belirterek, kurulan tesisin komsu köylere önemli bir örnek teskil ettigini söyledi.