Altinyildiz Classics'ten doga dostu kendinden renkli pamuk için ilk hasatHatice Senses Kurukiz- BR Magazacilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Altinyildiz Classics CEO'su Enis Habif: - "Altinyildiz Classics olarak egitimden geri dönüsüme, üretimden kullandigimiz enerjiye, magaza ve ofislerimize kadar tüm ekosistemimizi sürdürülebilirlik üzerine kurguluyoruz. Çiktigimiz bu yolculukta çalismalarimizi dogaya, insana ve ekonomiye saygili sekilde yürütmek ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefledik"

Altinyildiz Classics'ten doga dostu kendinden renkli pamuk için ilk hasatHatice Senses Kurukiz- BR Magazacilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Altinyildiz Classics CEO'su Enis Habif:
- "Altinyildiz Classics olarak egitimden geri dönüsüme, üretimden kullandigimiz enerjiye, magaza ve ofislerimize kadar tüm ekosistemimizi sürdürülebilirlik üzerine kurguluyoruz. Çiktigimiz bu yolculukta çalismalarimizi dogaya, insana ve ekonomiye saygili sekilde yürütmek ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefledik"

ISTANBUL (AA) - Altinyildiz Classics, "Dünya Yasasin Diye" platformu çatisi altinda sürdürülebilir doga için yaptigi çalismalar ile kendinden renkli pamuk üretimine baslayarak, ilk hasadini gerçeklestirdi.

Altinyildiz Classics'ten yapilan açiklamaya göre, kaynaklarin aktariminin ancak sürdürülebilir bir dünya ile mümkün olacagina inanan marka, gerçeklestirdigi AR-GE çalismalari sonucunda boyama süreçlerine ihtiyaç duymayan kendinden renkli pamuk üretimine basladi ve ilk hasadini yapti.

Marka, bu inovasyonuyla renkli pamuklar elde ederek sonradan yapilan boyama isleminden tasarruf etmeyi hedefledigi gibi çevreye olumlu katkisiyla iklim degisikligi ile mücadelede de önemli bir adim atiyor.

Renkli pamuk üretimiyle bu süreçte bazi kimyasal islemlerin saf disi birakilmasi avantaj saglarken, ayni zamanda büyük miktarda enerji tasarrufu imkani da veriyor. Kendinden renkli pamuklar yumusak bir dokunusa ve hisse sahip oldugu için yumusaticilarla apre gibi bir temizleme ve düzeltme islemine gerek kalmiyor.

Bu adimlarin atlanmasi sonucunda kayda deger miktarda su, enerji, elektrik, isgücü, yardimci madde, boya ve kimyasal madde tasarrufu elde ediliyor. Kendinden renkli pamuklardan yapilan kumaslarin kullanicilara sagladigi bir diger avantaj ise yikama sonrasinda solmamasi oluyor.

Altinyildiz Classics'in Çukurova'da 5 dönüm arazide gerçeklestirdigi kendinden renkli pamuk ekimi sonucunda ilk hasatta 2 bin 230 kilogram pamuk toplandi. Hasat sonrasi kumas üretim sürecine geçildi ve pamuklardan 780 kilogram elyaf elde edilerek 4 bin kilogram iplige dönüstürüldü.

Daha sonra örme islemiyle ipliklerden yaklasik 3 bin 500 kilogram kumas çikarildi. Erkek modasina yön veren markalardan Altinyildiz Classics, sweatshirt, t-shirt, esofman alti ve sort olmak üzere örme ürün gruplarinda yaklasik 15 bin adet üretim yapmayi hedefliyor.

- "Kimyasallari, su tüketimini ciddi oranda azaltmayi ve büyük bir enerji tasarrufu saglamayi planliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen BR Magazacilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Altinyildiz Classics Üst Yöneticisi (CEO) Enis Habif, su degerlendirmelerde bulundu:

"Altinyildiz Classics olarak egitimden geri dönüsüme, üretimden kullandigimiz enerjiye, magaza ve ofislerimize kadar tüm ekosistemimizi sürdürülebilirlik üzerine kurguluyoruz. Çiktigimiz bu yolculukta çalismalarimizi dogaya, insana ve ekonomiye saygili sekilde yürütmek ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefledik. Bu alandaki tüm çalismalarimizi da 'Dünya Yasasin Diye' çatisi altinda topladik. Simdi bu büyük çatinin altinda teknoloji ve inovasyona yaptigimiz yatirimin bir meyvesi olarak kendinden renkli pamuk üretimine basladik ve ilk hasadimizi da gerçeklestirdik. Ürünlerimizde kendinden renkli pamuk kullanarak kimyasallari, su tüketimini ciddi oranda azaltmayi ve büyük bir enerji tasarrufu saglamayi planliyoruz. Sürdürülebilirlik odagiyla çevre dostu adimlar atan bir marka olarak, teknoloji gücümüzü ne kadar dogayla uyumlu kullanabilirsek çevreyi de o kadar koruyabilecegimizi düsünüyoruz. Kendinden renkli pamuk üretimimiz de bu vizyonumuzun bir sonucu olarak dogdu. Karbon ayak izimizi azaltan, gelecek nesillerin habitatini korumaya yönelik inovatif uygulamalarla yeni çagin onaran, dengeleyen, öncü markalarindan olmaya devam edecegiz."