Kanada'nin Quebec eyaletinde bataklik çevresinde 6 ceset bulunduDilara Karatas

Kanada'nin Quebec eyaletinde bataklik çevresinde 6 ceset bulunduDilara Karatas

MONTREAL (AA) - Kanada'da, ABD sinirina yakin Quebec eyaletinde bulunan bir bataklik bölgesinde 6 ceset bulundugu bildirildi.

Akwesasne Mohawk Polis Teskilatinin açiklamasina göre, 6 cesedin ilkine, dün yerel saatle 17.00 civarinda rastlandi.

Bataklik çevresinde bulunan cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalisma baslatildi.

Bu kisilerin nasil öldürüldüklerinin belirlenmesi için otopsi sonuçlari beklenirken cesetlerin, siniri geçmek isteyen düzensiz göçmenlere ait olup olmadigi arastiriliyor.

ABD Baskani Joe Biden ve Kanada Basbakani Justin Trudeau, kara sinirindan Kanada'ya geçen düzensiz göçmenlerin, ABD'ye iade edilmesi konusunda anlasmisti.

Iki ülke liderinin Güvenli Üçüncü Ülke Anlasmasi'na ek olarak imzaladiklari mutabakat geregi, daha çok New York'un kuzeyinden Quebec'e geçen düzensiz göçmenler, "25 Mart 2023 itibariyla" ABD polisine teslim edilmesi karari alinmisti.

- Son zamanlarda Kanada'ya yasa disi geçisler artti

Kanada, son zamanlarda yasa disi geçislerin artmasindan rahatsizligini dile getiriyordu.

Kanadali yetkililer, geçen yil New York'un kuzeyindeki arazilerden Kanada'ya 39 binden fazla düzensiz göçmenin yasa disi yollardan geçtigini ve bu geçis noktalarinin kapatilmasi gerektigini belirtmisti.

ABD basininda, söz konusu düzensiz göçmenin çogunun Meksika sinirindan geçerek otobüslerle New York'a götürüldügü, bunlarin bazisinin da Kanada'ya geçmeyi tercih ettigi kaydedildi.