Rusya: Ukrayna, Tu-141 tipi IHA ile topraklarimiza saldirdiAli Cura

Rusya: Ukrayna, Tu-141 tipi IHA ile topraklarimiza saldirdiAli Cura

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanligi, Ukrayna'nin Rusya topraklarina Tu-141 Strij tipi insansiz hava araci (IHA) ile saldirida bulundugunu bildirdi.

Bakanliktan, Rusya'nin Tula bölgesinde Kireyevsk sehrinde meydana gelen patlamanin nedenine iliskin açiklama yapildi.

Rusya topraklarina saldirida bulunulduguna isaret edilen açiklamada, "Kiev rejimi Tu-141 Strij tipi IHA ile vurma göreviyle bir saldiri gerçeklestirmeye çalisti." ifadesi kullanildi.

Tula bölgesine yerlestirilen, S-300 ve Pantsir-S1 hava savunma füze sistemleri ve Rus hava savunma sisteminin ve Pole-21 elektronik harp sistemlerinin bu yönde güvenilir koruma sagladigina dikkat çekilen açiklamada, özellikle Pole-21 elektronik harp sisteminin Ukrayna'ya ait silahli insansiz hava aracinin navigasyon sistemini devre disi biraktigi belirtildi.

Açiklamada, "Yönünü kaybeden IHA, Tula bölgesine bagli Kireyevsk'e düstü. Rusya Savunma Bakanligi, Rusya Acil Durumlar Bakanligi uzmanlari ve kolluk kuvvetleri olay mahallinde çalisiyor." ifadeleri kullanildi.

- Tula bölgesinde patlama

Baskent Moskova'ya 220 kilometre mesafede bulunan Tula bölgesindeki Kireyevsk sehrinde yerel saat ile 15.19'da bir patlama meydana gelmis, bunun sonucunda olay yerinde bir çukur olusmustu. Patlamada iki kisinin yaralandigi, çok daireli 3 binanin ve bazi ambarlarin hasar gördügü ifade edilmisti.

Sovyetler Birligi döneminde Ukrayna'nin Harkiv sehrinde üretilen, muharebe-taktik, kesif amaciyla kullanilan Tupolev Tu-141 Strij tipi insansiz hava araci, 6 bin metre yükseklikte uçabiliyor, saatte 1110 kilometre hiz yapabiliyor ve 1000 kilometre menzile ulasabiliyor.