Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Ilkem Özar olduAbdulselam Durdak- Özar, Kaspersky Orta Dogu, Türkiye ve Afrika bölgesine bagli olarak çalismalarini yürütecek

Kaspersky Türkiye Genel Müdürü Ilkem Özar olduAbdulselam Durdak- Özar, Kaspersky Orta Dogu, Türkiye ve Afrika bölgesine bagli olarak çalismalarini yürütecek

ISTANBUL (AA) - Kaspersky, sektörün deneyimli isimlerinden Ilkem Özar'in Türkiye Genel Müdürü olarak atandigini duyurdu.

Kaspersky açiklamasina göre, yeni Genel Müdür Özar’in öncelikli hedefleri arasinda müsteri memnuniyetine odaklanmak, Kaspersky'nin kurumsal is biriminde daha agresif bir büyümeye imza atmak, sektörde daha güçlü varlik ortaya koymak, B2B portföyünde daha fazla is ortagi edinmek ve sirkete daha fazla müsteri kazandiracak saglam stratejiler kurgulamak yer aliyor.

1998 yilindan bu yana bilisim sektöründe üst düzey yöneticilik yapan ve 2010 yilindan bu yana da siber güvenlik alaninda çalismalar yürüten Ilkem Özar, KOBI, orta ölçekli ve kurumsal segmentlerde köklü bir deneyime sahip bulunuyor. Özar, Kaspersky Orta Dogu, Türkiye ve Afrika bölgesine bagli olarak çalismalarini yürütecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ilkem Özar, sunlari kaydetti:

"Kaspersky Türkiye pazarinda güçlü bir performans sergiliyor. Sirket 2022 yilinda B2B satislarinda yüzde 64 büyüme kaydetti. Türkiye Genel Müdürü olarak temel önceliklerim en üst düzeyde müsteri memnuniyeti saglayarak ve güçlü ve yetenekli bir ekosistem kurarak, Kaspersky’nin Türkiye'de önemli ölçüde gelismesini saglamak olacaktir. Bu amaçla bölgedeki teknik destek ve is ortagi agimizin yani sira mevcut is ortaklarimizla is birliklerimizi artirarak ve yenilerini ekleyerek güçlendirecegiz. Böylece Kaspersky’nin kanitlanmis ve güvenilir siber güvenlik çözümlerini Türkiye'de kolayca erisilebilir hale getirecegiz. Kaspersky gibi dünyayi siber güvenli hale getirme konusunda ön saflarda yer alan birinci sinif bir siber güvenlik sirketinin parçasi olmaktan gurur duyuyorum."

Kaspersky Orta Dogu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü Amir Kanaan ise atamaya iliskin, "Ilkem'in ekibe katilmasiyla uzmanliginin ve yerel pazarin ihtiyaçlarina dair derinlemesine anlayisinin KOBI ve kurumsal pazarlardaki gelisimimizi daha ileriye tasiyacagina, bizim için önemli bir pazar olan Türkiye'deki yeni girisimleri ve is büyümesini tesvik edecegine inaniyorum." ifadelerini kullandi.

- Kaspersky, Türkiye pazarindaki konumunu güçlendiriyor

Bu arada, Kaspersky, Türkiye pazarindaki konumunu güçlendirme stratejisinin bir parçasi olarak AR-GE'ye de yatirim yapiyor ve siber güvenlik is gücünü gelistiriyor. Ocak ayinda Türkiye'den yeni bir güvenlik arastirmacisi sirketin Global Arastirma ve Analiz ekibine katildi. Gelismis güvenlik uzmanlari grubunun bir parçasi olan Mert Degirmenci, özellikle Türkiye'deki siber tehdit ekosistemini ve Türkiye’ye yönelik tehditleri izlemeye odaklanacak.

Kaspersky, son yillarda ürün ekosistemini ve özellikle kurumsal güvenlik ürünleri portföyünü müsterilerine daha iyi koruma saglamak için üstün tehdit zekasina dayali çözümlerle genisletiyor. Sirket, kurumsal müsterilerine Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Industrial Cybersecurity gibi kapsamli entegre çözümler, Kaspersky Endpoint Detection and Response ve Kaspersky Managed Detection and Response gibi özel çözümler ve tehdit istihbarati hizmetleri sunuyor.

Kaspersky ayrica Siber Bagisiklik yaklasimina dayali çözümler sunarak dijital dönüsüme dair yeni bir yaklasim gelistiriyor. Bu konsept, siber tehditler tarafindan istismar edilmesi neredeyse imkansiz olan ve kritik altyapilarin korumasi açisindan son derece önemli potansiyel güvenlik açiklarinin sayisini en aza indiren çözümler ortaya koymaya odaklaniyor.