Metro Türkiye, ramazanda Gastronometro’nun kapilarini 4 restorana açacakGökhan Yildiz- Metro Türkiye Üst Yöneticisi Sinem Türüng: - "Amacimiz, restoranlarin iftar yemeklerinden elde edecekleri maddi destekle tekrar ayaga kalkmasini ve yörelerine özgü lezzetleri sunmaya devam etmesini saglayabilmek"

Metro Türkiye, ramazanda Gastronometro’nun kapilarini 4 restorana açacakGökhan Yildiz- Metro Türkiye Üst Yöneticisi Sinem Türüng:
- "Amacimiz, restoranlarin iftar yemeklerinden elde edecekleri maddi destekle tekrar ayaga kalkmasini ve yörelerine özgü lezzetleri sunmaya devam etmesini saglayabilmek"

ISTANBUL (AA) - Metro Türkiye, Benim Isim, Benim Mutfagim projesi ile Hatay, Kahramanmaras ve Malatya’da deprem nedeniyle hasar gören restoranlara yeniden ayaga kalkabilmeleri için can suyu oluyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Metro Türkiye, Ramazan ayi boyunca Gastronometro’nun kapilarini 4 restorana açacak.

Metro Türkiye, Gastronometro platformunu restoranlarin kullanimina açmanin yani sira iftar davetlerinde kullanilacak ürünlerin tamamini karsilayacak; sef ekibi ve servis elemanlari ile de bu restoranlara destek olacak.

Proje kapsaminda Antakya Sultan Sofrasi, Maras Paça Kebap Restaurant, Malatya Haci Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabi ve Kebap Salonu’nun yöresel lezzetleri ile iftar organizasyonlari düzenlemesi için firsat sunan Metro Türkiye, restoranlarin elde edecegi gelir ile tekrar ayaga kalkmalarini ve bölgenin mutfak kültürünün yasamaya devam etmesini hedefliyor.

Benim Isim, Benim Mutfagim projesi ile ihtiyaç sahibi restoranlarin yaninda yer alan Metro Türkiye, iftar daveti verecek sirket ve dernekleri Gastronometro’ya bu degerli restoranlarin müsterileri olmaya davet ediyor.

- "Zor günlerinde yanlarinda olacagiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sinem Türüng, Türkiye'nin en zengin yemek kültürü merkezlerinden Hatay, Kahramanmaras, Malatya gibi illerde birçok restoranin depremin olusturdugu agir hasar nedeniyle artik konuklarini agirlayamadigini belirtti.

Türüng, sunlari kaydetti:

"33 yildir faaliyet gösterdigimiz ülkemizde ilk günden bu yana isin mutfaginda yer aliyor ve toplumsal farkindalik odakli çalismalara imzamizi atiyoruz. Hem mutfak kültürümüzün kaybolmasini önleyerek bölgedeki damak tatlarini gelecege tasimak hem de bölge ekonomisine destek vermek için bu bölgenin ustalarina ve restoran sahiplerine destek vermemiz gerekiyor. Bu inançla, yöresel lezzetleri sunan bu restoranlarin kapilarini tekrar açabilmeleri için üzerimize düsen sorumlulukla yardim elimizi uzatiyoruz. Bölgede sektöre katkilari ile öne çikmis 4 restoranla güç birligi yapiyor, kapilarini tekrar açabilmeleri için Benim Isim, Benim Mutfagim projesini hayata geçiriyoruz.

Proje kapsaminda, geleneksel hale getirdigimiz Ramazan iftar organizasyonumuzu, bu sene afet bölgesinde depremlerde hasar gören restoranlara destek olmak için düzenliyoruz. Amacimiz, restoranlarin iftar yemeklerinden elde edecekleri maddi destekle tekrar ayaga kalkmasini ve yörelerine özgü lezzetleri sunmaya devam etmesini saglayabilmek. Kisi basi ücretin bin TL olacagi iftar yemeginde tam kapasiteye ulastigimiz takdirde her bir restorana yaklasik 500 bin TL gelir olusturabilme, toplamda da 2 milyon TL katkiya ulasabilmeyi hedefliyoruz. Metro Türkiye olarak afetten etkilenen tüm üreticilerimizin ve bu ürünlerle mutfagimizi gelecege tasiyan restoranlarimizin zor günlerinde yanlarinda olmaya devam edecegiz."

- "Benim Isim Benim Mutfagim projesi ramazanin kucaklayici ve birlestirici ruhuyla hayat bulacak"

Benim Isim, Benim Mutfagim projesinin ramazan ayinin kucaklayici ve birlestirici ruhuyla hayat bulacaginin altini çizen Türüng, Türkiye'nin mutfak kültürünü olusturan birçok degerli restoran, deprem nedeniyle faaliyetlerini durdurdugunu, kapilarini tekrar açabilmeleri için destege ihtiyaçlarinin oldugunu açikladi.

Türüng, "Her zaman dayanismanin en güzel örneklerine sahne olan ramazan ayinda biz de bu restoranlarimiza destek olmak istedik ve onlarin maddi gelir saglayabilecekleri bir formül gelistirdik. Konuklarini kendi mekanlarinda agirlayamayan 4 restoranimiza Gastronometro’nun kapilarini açarak, Ramazan organizasyonlarina ev sahipligi yapmalarini saglayacagiz." ifadelerini kullandi.

Ramazan süresince restoranlara Gastronometro mutfagini açacaklarini ve iftar davetlerinde kullanilacak ürünlerin tamamini Metro Türkiye olarak karsilayacaklarini vurgulayan Türüng, sözlerini söyle sürdürdü:

"Mekan ve ürün destegimizin yaninda Gastronometro sef ekibimiz ve servis personellerimiz ile de restoranlarimizin yaninda yer alacagiz. Sunduklari yöresel lezzetler ile taninan Antakya Sultan Sofrasi, Maras Paça Kebap Restaurant, Malatya Haci Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabi ve Kebap Salonu isletmeleri, iftar organizasyonu düzenleyecek sirket ve dernekleri iftar menüleri ile Gastronometro’da agirlayacak. 80 kisiye kadar gerçeklestirilebilecek olan organizasyonlardan elde edilecek gelir, bu isletmelerimizin mekanlarini tekrar açabilmesi için direkt kaynak olarak kullanilacak."

Ramazan ayi içerisinde Antakya Sultan Sofrasi, Maras Paça Kebap Restaurant, Malatya Haci Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabi ve Kebap Salonu’nun hazirlayacagi iftar menüleri ile konuklarini agirlamaya hazirlandigini belirten Türüng, "Sizler de bu seneki iftar davetlerinizi Gastronometro’da vererek bu restoranlarimiza umut olabilir, yeniden hayat bulmalarina, bölge mutfagini ve kültürünü yasatmalarina katkida bulunabilirsiniz." açiklamasinda bulundu.