Saglik Bakani Koca, Kirsehir'de "Sehir Bulusmalari" programinda konustu:Ramazan Kaya- "(Deprem bölgesi) Halen yogun bir sekilde çalismalar devam ediyor. Hem enkaz kaldirma hem agir hasarli binalarin yikimi hem su sorununu çözmek hem de yeni binalarin yapimi gibi basta Hatay olmak üzere bütün illerde devam ediyor" - "Bütün bu sorunlarin üstesinden gelen iktidar, ekonomik sorunlari da önümüzdeki süreçte çözer ve çözecektir"

Saglik Bakani Koca, Kirsehir'de "Sehir Bulusmalari" programinda konustu:Ramazan Kaya- "(Deprem bölgesi) Halen yogun bir sekilde çalismalar devam ediyor. Hem enkaz kaldirma hem agir hasarli binalarin yikimi hem su sorununu çözmek hem de yeni binalarin yapimi gibi basta Hatay olmak üzere bütün illerde devam ediyor"
- "Bütün bu sorunlarin üstesinden gelen iktidar, ekonomik sorunlari da önümüzdeki süreçte çözer ve çözecektir"

KIRSEHIR (AA) - Saglik Bakani Fahrettin Koca, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi illerde çalismalarin devam ettigini belirterek, "Hem enkaz kaldirma hem agir hasarli binalarin yikimi hem su sorununu çözmek hem de yeni binalarin yapimi gibi basta Hatay olmak üzere bütün illerde devam ediyor." dedi.

AK Parti Il Baskanliginin ev sahipliginde, Kirsehir Neset Ertas Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sehir Bulusmalari" programinda konusan Koca, son yillarda iki önemli problemle karsilastiklarini söyledi.

Bunlardan birinin Kovid-19 salgini oldugunu animsatan Koca, salgin dönemini basta saglik çalisanlari olmak üzere 85 milyon vatandas ile bir ve beraber olarak basariyla neticelendirdiklerini ifade etti.

Ikinci problemin deprem oldugunu dile getiren Koca, "'Asrin felaketi' diye tabir ettigimiz bir felaket. Burada da özellikle saglik boyutuyla çalisanlarimiz olaganüstü gayretle üzerine düsen sorumlulugu yerine getirdi. Devletimiz deprem bölgesi, yani 11 ilimizde yapilmasi gerekeni yapma gayret ve çabasi içinde oldu. Orada da halen yogun bir sekilde çalismalar devam ediyor. Hem enkaz kaldirma hem agir hasarli binalarin yikimi hem su sorununu çözmek hem de yeni binalarin yapimi gibi basta Hatay olmak üzere bütün illerde devam ediyor." diye konustu.

Bunun üstesinden toplumun fedakar yaklasimi, birlik ve beraberlik ruhuyla geldiklerini belirten Koca, sorunlari bir ve beraber olduklari müddetçe çok kolay çözebildiklerini gördüklerini kaydetti.

- "Türkiye Yüzyili Cumhuriyet'in ikinci yüzyilinin adidir"

Ülkede su anda birtakim ekonomik ve benzeri sorunlar yasandigini bildiklerini aktaran Koca, "Bununla ilgili de olaganüstü gayret ve çabanin sergilendiginden emin olalim. Bütün bu sorunlarin üstesinden gelen iktidar, ekonomik sorunlari da önümüzdeki süreçte çözer ve çözecektir. O nedenle burada esas üzerinde durmaya çalistigim bizim bir sekilde bir ve beraberlik içerisinde sorunlarimizin üstesinden gelme gayret ve çabasi içinde olmamizdir." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in özellikle yeni dönemi, "Türkiye Yüzyili" olarak tanimladigina dikkati çeken Koca, sunlari kaydetti:

"Türkiye Yüzyili Cumhuriyet'in ikinci yüzyilinin adidir. Türkiye Yüzyili Cumhurbaskani'mizin da tanimladigi sekliyle kimlik siyaseti yerine birlik siyasetinin, kutuplastirma siyaseti yerine bütünlestirme siyasetinin, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetinin, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetinin, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetinin adidir. Fanatizmin önüne insan ve insani degerlerin ve hakki teslim etmenin öne geçtigi yüzyilin adi Türkiye Yüzyili'dir. Dünya sahnesine, dünya masasina, dünyanin sorunlarina çözüm getirmede 'ben de varim' dedigimiz yüzyilin adi Türkiye Yüzyili'dir. Disa karsi 85 milyonun omuz omuza verdigi bir yüzyilin adidir. O nedenle bizim katma degerimizi olustururken bu topraklara, bu cografyaya, özellikle bu cografyanin yükledigi sorumluluklarin farkinda olarak dünya sahnesinde bütün alanlarda iddiamizi ortaya koydugumuz yüzyilin adidir. Bu bize ciddi sorumluluklar yüklüyor."