Türk basantrenör Yunus Öçal'in Yunanistan'da gurur verici basarisiEmre Dogan- AEK Kadin Voleybol Takimi'na tarihinde ilk kez Yunanistan Kupasi sampiyonlugu yasatan Yunus Öçal: "Bu kupayi almak bizim için çok degerli. Kulüp tarihine geçmek çok önemliydi. Inanilmaz mutluyuz" - "Hedefimiz sezonu 2 kupayla tamamlamak" - "Türkiye'de ciddi bir genç antrenör potansiyeli oldugunu düsünüyorum. Kulüplerimiz bu antrenörlere firsat yaratmali"

Türk basantrenör Yunus Öçal'in Yunanistan'da gurur verici basarisiEmre Dogan- AEK Kadin Voleybol Takimi'na tarihinde ilk kez Yunanistan Kupasi sampiyonlugu yasatan Yunus Öçal:
"Bu kupayi almak bizim için çok degerli. Kulüp tarihine geçmek çok önemliydi. Inanilmaz mutluyuz"
- "Hedefimiz sezonu 2 kupayla tamamlamak"
- "Türkiye'de ciddi bir genç antrenör potansiyeli oldugunu düsünüyorum. Kulüplerimiz bu antrenörlere firsat yaratmali"

ISTANBUL (AA) - EMRE DOGAN - AEK Kadin Voleybol Takimi'na tarihinde ilk kez Yunanistan Kupasi sampiyonlugu yasatan Türk basantrenör Yunus Öçal, kulüp tarihine geçtigi için çok gururlu oldugunu söyledi.

Kulüpler düzeyinde Eczacibasi ve Türk Hava Yollari'nda, milli takimlar bazinda ise Türkiye ile Yunanistan'da yardimci antrenörlük yapan Öçal, 2022 Kasim ayinda basladigi ilk basantrenörlük deneyiminde kisa sürede önemli bir basariya imza atti.

Yunus Öçal yönetimindeki AEK, Yunanistan Kupasi finalinde Panathinaikos'a 3-1 üstünlük kurarak bu organizasyondaki ilk sampiyonlugunu elde etti.

Kupada basarisini AA muhabirine degerlendiren 35 yasindaki basantrenör, "Önemli bir kupa kazandik. AEK'da göreve basladiktan sonra daha derli toplu oynamaya çalistik. Maçlari kazanarak sonuç almaya basladik. Böylece herkes birbirine daha çok inandi. Son derece memnun ve mutlu bir sekilde görevimi sürdürmeye devam ediyorum. Bu kupayi almak bizim için çok degerli. Kulüp tarihine geçmek çok önemliydi. Inanilmaz mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Dörtlü Final'den önce 8 Mart'ta kizinin dünyaya geldigini belirten Öçal, "Bebegimizin dogmasini turnuvadan sonra bekliyorduk. O süreçte uyuyamadik. Bu mutlu haberden sonra esim ile kizimi hastanede biraktim. Onlari arkadaslarima emanet ederek Dörtlü Final'e gittim. Iyi bir turnuva geçirdik ve kupayi kazandik. Bu sampiyonlugun kizimin sansi oldugunu düsünüyorum." diye konustu.


- Ligde de hedef sampiyonluk

Kupada elde ettikleri basariyi lige de tasimak istediklerine vurgu yapan Yunus Öçal, "Ben geldigimden beri ligde henüz maglubiyet almadik. Bütün ciddi rakiplerimize karsi kazandik. Ben geldigimde üçüncü siradaydik ve liderle 10 puan fark vardi. Su an ikinci siradayiz ve liderle 2 puan fark var. Son hafta lider PAOK ile oynayacagiz. Kazanirsak normal sezonu lider tamamlayacagiz. Daha sonra play-off süreci ve Dörtlü Final asamasi var. Kupayi kazandiktan sonra ligde sampiyonluk baskisini üzerimize aldik. Hedefimiz sezonu 2 kupayla tamamlamak." seklinde görüs belirtti.


- "Kalmam için baski yapiyorlar"

AEK'da göreve basladigindan bu yana attigi dogru adimlarin karsiligini aldigini aktaran 35 yasindaki çalistirici, "Kulüp benden memnun. Ben de kulüpten memnunum. Burada kalmam için baski yapiyorlar. Devam etmek istiyorum. Bu kulüpte basarilarimi sürdürmek istiyorum. Yunanistan Milli Takimi süreci de devam edebilir. Iki kulvarda da elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. AEK, beni ayri bir yere koyuyor. Bu birliktelik bir süre daha devam edecek." ifadelerini kullandi.


- AEK'da basantrenörlüge baslama süreci

Yunanistan Kadin Voleybol Takimi'nda yardimci antrenörlük yaptigi dönemde federasyon baskani tarafindan kulüplere tavsiye edildigini belirten Yunus Öçal, AEK ile anlasma sürecini söyle anlatti:

"Geçen yaz Yunanistan Milli Takimi'nda yardimci antrenörlük yaptigimiz süreçte takim iki gruba ayrilmisti. Bir grubun antrenmanlarini ben yaptirdim. Yunanistan Voleybol Federasyonu Baskani her antrenmanimizi takip etti. Benim bu isi yapabilecegimin farkina vardi. Onun antrenör ihtiyaci olan kulüplere beni tavsiye ettigini düsünüyorum. Sezon basindan Türk Hava Yollari'nda yardimci antrenörlük yapiyordum. Bir beklentim yoktu. AEK'nin baskanindan mesaj geldi ve esimle degerlendirerek bu teklifi kabul ettik."


- "Türkiye'de ciddi bir genç antrenör potansiyeli var"

Eczacibasi ve Türk Hava Yollari'nda edindigi deneyimleri kendi düsünceleriyle sentezleyerek uygulama firsati buldugunu aktaran Öçal, genç Türk antrenörlere firsat taninmasi gerektigini kaydetti.

Önemli basantrenörlerle çalistiginin altini çizen Yunus Öçal, "Eczacibasi ve Türk Hava Yollari ve bu kulüplerde çalistigim antrenörler bana çok sey katti. Çok sansli oldugumu hissediyorum. Türkiye'de ciddi bir genç antrenör potansiyeli oldugunu düsünüyorum. Kulüplerimiz bu antrenörlere firsat yaratmali. Fazla bilimsel ve ilerici görüslere sahipler. Umutluyum. Elimden geldigince Türk antrenörlerin Yunanistan'da görev almasi için ugrasacagim. Bu arkadaslarimizin da iyi isler yapacagini düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.