Futbol: UEFA Sampiyonlar LigiFatih Erel

Futbol: UEFA Sampiyonlar LigiFatih Erel

ISTANBUL (AA) - UEFA Sampiyonlar Ligi'nde Ingiliz takimi Manchester City ile Italya temsilcisi Inter, çeyrek finale yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numarali turnuvasinin son 16 turu rövans ayagi, iki maçla devam etti.

Manchester City, ilk maçta 1-1 berabere kaldigi Almanya takimi Leipzig'i konuk etti.

Berabere biten ilk maçin rövansinda Manchester City, Leipzig'i 7-0 yenerek çeyrek finale adini yazdirdi.

Manchester City'nin Norveçli santrforu Erling Haaland, maçta 5 gol atarak UEFA Sampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan futbolcular arasina adini yazdirdi. Haaland'in golleri, 22. dakikada penaltidan olmak üzere, 24, 45+2, 53 ve 57. dakikalarda geldi.

Maçin diger gollerini ise 49. dakikada Manchester City kaptani Türk asilli Alman milli futbolcu Ilkay Gündogan ve 90+2'de Kevin De Bruyne kaydetti.

Bu maçta, Haaland, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 30 gole en hizli ve en genç yasta ulasan futbolcu oldu.

Devler Ligi'nde 30 gole ulasan Norveçli futbolcu, bu basariyi 22 yas 236 gün ve 25 maçta elde ederek 30 gole en hizli ve en genç yasta ulasan futbolcu oldu.

Kupa 1'de 30 gole en hizli ulasma rekorunu daha önce Hollandali eski futbolcu Ruud Van Nistelrooy, 34 maçla elinde bulunduruyordu.

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde 30 gole en genç yasta ulasma rekoru ise Fransiz yildiz futbolcu Kylian Mbappe'ye (22 yas 352 gün) aitti.

Ayrica; Haaland, tek bir Sampiyonlar Ligi maçinda 5 gol atan 3. futbolcu oldu. Norveçli genç golcü, Devler Ligi'nde Arjantinli Lionel Messi ve Brezilyali forvet Luiz Adriano'nun ardindan tek maçta 5 gol atma basarisi gösteren 3. futbolcu oldu.


- Inter, çeyrek finalde

Italyan takimi Inter, ilk maçta evinde 1-0 yendigi Portekiz takimi Porto'ya rövans maçinda konuk oldu.

Son 16 turu ilk maçinda Inter'in Porto'yu 1-0 yendigi karsilasmada maçin oyuncusu seçilen milli futbolcu Hakan Çalhanoglu, bu karsilasmada da ilk 11'de oynadi ve maçin tamaminda oyunda kaldi.

Porto'da Aquino Cossa, uzatma dakikalarinda ikinci sari karttan kirmizi kart gördü.

Rövans maçinda Porto ile Inter 0-0 berabere kaldi ve bu sonuçla Inter, çeyrek finale adini yazdirdi.

Turnuvada su ana kadar Bayern Münih, Benfica, Chelsea, Milan, Manchester City ve Inter son 8 takim arasina kalmayi basardi.