Milliler, 23 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi'nda 17 madalya kazandiHalil Ibrahim Avsar- Türkiye, Romanya'da düzenlenen organizasyonda 2 altin, 4 gümüs ve 11 bronz madalya elde etti - Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu: - "23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi, Türk güresi açisindan çok basarili geçti. Bükres'te gelecegin sampiyon adaylarini görme firsati bulduk"

Milliler, 23 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi'nda 17 madalya kazandiHalil Ibrahim Avsar- Türkiye, Romanya'da düzenlenen organizasyonda 2 altin, 4 gümüs ve 11 bronz madalya elde etti
- Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu:
- "23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi, Türk güresi açisindan çok basarili geçti. Bükres'te gelecegin sampiyon adaylarini görme firsati bulduk"

ANKARA (AA) - Romanya'da düzenlenen 23 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi'nda milli sporcular 17 madalya kazandi.

Milliler, baskent Bükres'te 13-19 Mart tarihlerinde gerçeklestirilen organizasyonda 2 altin, 4 gümüs ve 11 bronz madalya elde etti.

Organizasyonda 1 gümüs ve 5 bronz madalya kazanan Grekoromen Milli Takimi, 127 puan toplayarak 23 yas altinda ilk kez Avrupa sampiyonu oldu.

Grekoromen stilde Mustafa Safa Yildirim gümüs, Muhammet Emin Çakir, Mert Ilbars, Abdullah Toprak, Muhittin Sariçiçek ve Hamza Bakir bronz madalya aldi.

Türkiye erkekler serbest stil ve kadinlarda ise takim halinde Avrupa ikinciligi elde etti.

Kadinlarda Nesrin Bas ve Zeynep Yetgil Avrupa sampiyonluguna ulasirken, Zehra Demirhan, Ebru Dagbasi ve Mehtap Gültekin üçüncülük kürsüsüne çikti.

Serbest stilde ise Tolga Özbek, Muhammed Gimri ve Oktay Çiftçi gümüs madalya kazanirken, Emre Kural, Ismail Küçüksolak ve Efe Anil Al bronz madalya aldi.


- Baskan Eroglu: "Gelecegimiz gençlerde"

Sampiyonayi degerlendiren Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, yaptigi açiklamada, "23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi, Türk güresi açisindan çok basarili geçti. Bükres'te gelecegin sampiyon adaylarini görme firsati bulduk." dedi.

Milli güresçileri kutlayan Eroglu, su ifadeleri kullandi:

"Onlarla gurur duyuyorum. Türkiye Güres Federasyonu olarak bu sampiyonada kazandigimiz bütün madalyalari ve takim halinde kazandigimiz kupalari, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza, yaralilarimiza ve büyük Türk milletine armagan ediyoruz. Tarihimizde ilk defa Grekoromen Milli Takimi'miz 23 yas altinda Avrupa sampiyonu oldu. Kadinlar ve serbest stilde de takim halinde ikincilik elde ettik. Çok güzel bir nesil bizleri bekliyor. Bizlere inanin ve bizi destekleyin. Piril piril gençlerimizle birlikte Türk bayragini gururla temsil etmeye devam edecegiz. Gelecegimiz gençlerde."