Beyin ölümü gerçeklesen anne nakil bekleyen hastaya umut olduBurcu Çalik Göçümlü- Izmir'de bebegini 35 haftalikken dünyaya getirmesinin ardindan tümör nedeniyle beyin ölümü gerçeklesen anneden alinan akciger, Istanbul'da 49 yasindaki hastaya nakledildi - Saglik Bakani Koca: - "Organ bagisi kararlari her türlü takdirin ve minnettarligin üstündedir"

Beyin ölümü gerçeklesen anne nakil bekleyen hastaya umut olduBurcu Çalik Göçümlü- Izmir'de bebegini 35 haftalikken dünyaya getirmesinin ardindan tümör nedeniyle beyin ölümü gerçeklesen anneden alinan akciger, Istanbul'da 49 yasindaki hastaya nakledildi
- Saglik Bakani Koca:
- "Organ bagisi kararlari her türlü takdirin ve minnettarligin üstündedir"

ANKARA (AA) - Izmir'de bebegini 35 haftalikken dünyaya getirmesinin ardindan tümör nedeniyle beyin ölümü gerçeklesen anneden alinan akciger, Istanbul Kosuyolu Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesindeki operasyonla 49 yasindaki Mehmet Sünterler'e nakledildi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Istanbul Kosuyolu Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesinde 49 yasindaki Sünterler'e yapilan basarili akciger nakline iliskin sosyal medya hesabindan paylasimda bulundu.

Organ bagisinin hayatlari nasil kurtarabileceginin bir örneginin daha görüldügünü vurgulayan Koca sunlari kaydetti:

"49 yasindaki hastamiz, 10 yil önce nakli yapilan tek akcigerle hayata baglanmisti. Ancak son zamanlarda yasadigi rahatsizliklar yeniden nakil gerektirdi. Büyük umutlarla beklenen organ Izmir'den geldi. Beyin ölümü gerçeklesen 28 yasindaki bir donörün organlarinin ailesi tarafindan bagislanmasi, nakil için bekleyen hastanin hayatinin kurtarilmasini sagladi. Nakil operasyonunu gerçeklestiren ekibimizi basarilari için kutluyor, hayatinda yeni bir dönem baslayan hastamiza gözünüz aydin diyoruz. Beyin ölümü gerçeklesen hastalarinin organlarini bagislayan aileye bassagligi diliyoruz, organ bagisi kararlari her türlü takdirin ve minnettarligin üstündedir."

- Bebegini 35 haftalikken dünyaya getiren annenin organlari bagislandi

Edinilen bilgiye göre, Sünterler'i hayata baglayan organ bagisi 28 yasinda beyin ölümü gerçeklesen bir anneden geldi.

Izmir'de 35 haftalik hamileyken bebegi sezaryen dogumla alinan anne, acil dogumunun ardindan beynindeki tümör nedeniyle ameliyata alindi. Tümör ameliyatindan sonra annenin beyin ölümü gerçeklesti.

Genç annenin organlari ailesi tarafindan bagislandi.

Gögüs Cerrahisi ve Akciger Nakli Uzmani Prof. Dr. Erdal Tasçi ve ekibinin gerçeklestirdigi operasyonla akciger nakledilen Sünterler'in ise evli ve 23 yasinda bir kiz babasi oldugu ögrenildi.