Diyanet Isleri Baskani Erbas, "Aile Ahlaki" seminerinde konustu:Kübra Kara- "Bireysel ve toplumsal huzurun gerçeklesmesi ancak saglam temellere dayanan, saglikli bir sekilde isleyen ve hak, sorumluluk ekseninde ortak yasama bilincini pekistiren bir aile kurumuyla mümkündür"
ISTANBUL (AA) - Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Bireysel ve toplumsal huzurun gerçeklesmesi ancak saglam temellere dayanan, saglikli bir sekilde isleyen ve hak, sorumluluk ekseninde ortak yasama bilincini pekistiren bir aile kurumuyla mümkündür." degerlendirmesinde bulundu.
Diyanet Isleri Baskanliginin yazili açiklamasina göre, Erbas, aile ve dini rehberlik bürolarinda görev yapacak vaizlere yönelik Istanbul Anadolu Dini Ihtisas Merkezi'nde düzenlenen "Aile Ahlaki" baslikli hizmet içi egitim seminerinin açilisina katildi.
Seminerde konusan Erbas, ailenin insanlik tarihiyle yasit ender sosyal kurumlardan biri oldugunu belirterek, "Insanin fitratinin, onurunun ve neslinin korunmasi noktasinda vazgeçilmez kurum ailedir. Bireysel ve toplumsal huzurun gerçeklesmesi ancak saglam temellere dayanan, saglikli bir sekilde isleyen ve hak, sorumluluk ekseninde ortak yasama bilincini pekistiren bir aile kurumuyla mümkündür. Ailenin temelleri eger bu ilkelere dayanmazsa o zaman saglam bir aileyi nasil yürütürsünüz? Bu sebeple aile, Islam'in 'erdemli insan, faziletli toplum' idealinin merkezinde yer alan bir kurumdur." ifadelerini kullandi.
Kur'an-i Kerim ve sünnette ailenin korunmasina büyük önem atfedildigine isaret eden Erbas, ailenin, kurulus asamasindan isleyisine, hukuki çerçevesinden ahlaki boyutuna, iletisim dilinden muaseret biçimine kadar her alaniyla ilgili hükümler, ilkeler ve ölçülerin vazedildigini aktardi.
Erbas, aile kurumunun daima birtakim dis etkenlerin tehdidiyle karsi karsiya kaldiginin da tarihi bir gerçek olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:
"Geçmisten bugüne ailevi degerleri örseleyen, aile kurumunu sarsan ve insanlarin aile kurma isteklerini hedef alan pek çok yikici etkenden söz edebiliriz. Aile kurumunun önündeki bütün bu engellere ve olumsuzluklara karsi güçlü bir duyarlilik ve farkindalik gelistirmemiz gerekmektedir. Fert ve toplumlari ahlaki bunalimlara sürükleyen ve aile kurumunu itibarsizlastiran bu sorun, insanligin bekasini tehdit eden büyük tehlike olarak görülmelidir. Böyle bir ortamda aileyi ve ailevi degerleri korumanin hiç de kolay olmadiginin altini çizmek isterim. Dolayisiyla isimizin vaktimizden çok oldugu bilinciyle hareket etmek ve aile kurumunu korumak için daha fazla gayret göstermek zorundayiz."
Istanbul Anadolu Dini Ihtisas Merkezi'nde 225 kursiyer, 3 gün sürecek seminerde hizmet içi egitim alacak.