VIOP'ta endeks kontrati güne yükselisle basladiMuhammed Said Tanil

VIOP'ta endeks kontrati güne yükselisle basladiMuhammed Said Tanil

ISTANBUL (AA) - Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yüzde 0,4 artisla 5.525,00 puandan basladi.

Nisan vadeli endeks kontrati, açilis seansinda önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,4 üzerinde 5.525,00 seviyesinden islem gördü.

Dün alicili bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisinin yüzde 3,6 üzerinde 5.502,75 puandan tamamladi. Endeks kontrati aksam seansinda da yükselisini sürdürerek 5.515,75 puana çikti.

Analistler, küresel piyasalarda, bankacilik sektörüne iliskin endiselerin azalmasinin risk istahini destekledigini belirterek, bugünden itibaren hareketlenecek veri gündeminin yatirimcilarin odaginda yer aldigini bildirdi.

Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB) toplanti özeti, yurt disinda ise Almanya'da enflasyon ve ABD'de 4. çeyrek büyüme basta olmak üzere yogun veri gündeminin takip edilecegini kaydeden analistler, teknik açidan endeks kontratinda 5.450 ve 5.400 seviyelerinin destek, 5.600 ve 5.650 puanin direnç konumunda oldugunu söyledi.