Kolombiya'da özel bir hava yolu sirketi ülkedeki tüm operasyonlarini durdurduSinan Dogan

Kolombiya'da özel bir hava yolu sirketi ülkedeki tüm operasyonlarini durdurduSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Kolombiya'da hava yolu sirketi "Ultra Air" finansal sorunlarini gerekçe göstererek ülkedeki tüm operasyonlarini askiya aldigini duyurdu.

Kolombiya'daki diger havayolu sirketlerine göre daha uygun bilet satmasiyla bilinen Ultra Air, sektörde olumsuz makroekonomik durumlar oldugunu savunarak ülke içi operasyonlarini durdurdugunu açikladi.

Sirketten yapilan açiklamada, yükselen maliyetlere isaret edilerek, "Yakit masraflari ve döviz kurundaki artis gibi olumsuz makroekonomik durumlar, hava yollari maliyetlerinde önemli artisa yol açti." ifadesine yer verildi.

Yaklasik bir yildir ülkede faaliyet gösteren sirketin bu süre zarfinda 2 milyonu askin yolcu tasidigi, 1200 çalisaninin oldugu ve hava yolu pazarinin yüzde 8'ini elinde bulundurdugu bilgisi paylasildi.

Sili merkezli ABD'li yatirim fonu Indigo Partners tarafindan kontrol edilen JetSmart'in, Ultra Air'i muhtemel satin alma kararindan vazgeçmesi üzerine bu kararin alindigi degerlendiriliyor.

Ülkede en son 1 Mart'ta hava yolu sirketi Viva Air, yasadiklari ekonomik krizi gerekçe göstererek ulusal ve uluslararasi farkli noktalardaki operasyonlarini askiya aldigini duyurmustu.