Istanbul'da trafik yogunlugu yasaniyorHikmet Faruk Baser,Halis Akyildiz,Ibrahim Halil Aktürk,Kübra Kara,Alptekin Soykan- Yagis ve trafik kazalarinin etkisiyle kent genelinde trafik yogunlugu yüzde 67'ye ulasti

Istanbul'da trafik yogunlugu yasaniyorHikmet Faruk Baser,Halis Akyildiz,Ibrahim Halil Aktürk,Kübra Kara,Alptekin Soykan- Yagis ve trafik kazalarinin etkisiyle kent genelinde trafik yogunlugu yüzde 67'ye ulasti

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da sabah saatlerinde baslayan yagis ve kentin bazi noktalarinda meydana gelen trafik kazalari nedeniyle trafik yogunlugu yasaniyor.

Yagisli hava kentteki trafik akisini da olumsuz etkiledi.

Sariyer Büyükdere Caddesi'nde seyir halinde olan IETT otobüsü, henüz belirlenemeyen nedenle baz istasyonu diregine çarpti. Çarpmanin etkisiyle direk, otobüsün üzerine devrildi.

Olay yerine, polis, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Kazanin ardindan Büyükdere Caddesi'nin Sariyer istikameti bir süre trafige kapatildi.

Otobüsün yoldan kaldirilmasiyla açilan yolda trafik kontrollü saglaniyor. Baz istasyonunun yoldan kaldirilma çalismasi ise sürüyor.

Avcilar'da D-100 kara yolu Parseller mevkisi ve Bahçesehir'de TEM Otoyolu Ankara istikametinde de trafik yogunlugu gözleniyor.

Edirnekapi Savaklar Caddesi Haliç Köprüsü yol ayrimi sonrasi Ayvansaray yönü, TEM Gaziosmanpasa Kavsagi öncesi FSM Köprüsü yönü, O3 Bayrampasa'da Vatan Caddesi yönü ve Sahil Yolu Yesilköy Havacilik Müzesi öncesi Sirkeci yönünde trafik kazasi meydana geldi.

Arnavutköy Habibler Yolu Mescid-i Selam sonrasi Sultangazi istikameti ile D-100 kara yolu Cevizlibag mevkisi Mecidiyeköy istikametinde trafik agir ilerliyor.

Kentin Anadolu yakasinda da yer yer hafif saganak etkili oluyor. Yagis nedeniyle sürücüler trafikte yavas ilerliyor. Yagisin etkisiyle meydana gelen trafik kazalari da trafik yogunlugunu artiriyor.

D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ile 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa geçislerinde yogunluk dikkati çekiyor.

Özellikle D-100 kara yolu Kartal-Maltepe ile Bostanci-Göztepe kavsaklari arasinda, TEM Otoyolu Samandira Kavsagi ile Çamlica Giseler arasinda trafik adim adim ilerliyor.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Trafik Yogunluk Haritasi verilerine göre, kent genelinde trafik yogunlugu saat 08.35 itibariyla yüzde 67 olarak ölçüldü.