"Astoria Grande" kruvaziyeri 614 yolcusuyla Amasra'da demirlediSelim Bostanci

"Astoria Grande" kruvaziyeri 614 yolcusuyla Amasra'da demirlediSelim Bostanci

BARTIN (AA) - Rusya'nin Soçi kentinden hareket eden "Astoria Grande" adli kruvaziyer, Amasra Limani'na demir atti.

Ordu'nun ardindan 614 yolcu ve 447 kisilik mürettebatiyla Bartin'in Amasra ilçesine gelen Panama bandirali gemiyi, Kaymakam Kadir Perçi ve diger ilgililer karsiladi.

Islemleri tamamlanan turistlere, liman çikisinda Rusça brosürler verildi. Turistler, daha sonra ilçedeki tarihi ve turistik yerleri görmek için limandan ayrildi.

Amasra Müzesi, Çekiciler Çarsisi, Büyük Liman, Amasra Kalesi, Fatih Camisi, Direkli Kaya, Bedesten ve Kemere Köprüsü'nde vakit geçiren ziyaretçiler, balik lokantalarinda çesitli menüler ile cografi isarete sahip Amasra salatasini da tatma imkani buldu.

Geminin, aksam saatlerinde Istanbul'a hareket etmesi bekleniyor.

- "Güzel bir turizm hareketliligi oldu"

Amasra Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Hüseyin Boran, gazetecilere, 1945'ten bu yana turizm hareketliliginin yasandigi ilçede Amasra Limani Yolcu Iskelesi ve Yat Limani'nin yapilmasiyla kruvaziyer turizminin de basladigini söyledi.

Boran, 10 ayda 17 kez gelen yolcu gemisiyle ilçenin bugüne kadar deniz yoluyla 17 bin 305 kisiyi agirladigini aktararak, "Bu sezon geminin 19 defa daha gelmesi planlaniyor. Geçmis yillarda özellikle Safranbolu'ya gelen turistler, deniz turizmi için Amasra'ya geliyordu, su anda biz Rusya'dan deniz yoluyla gelen misafirleri yakin illere de gönderiyoruz. Güzel bir turizm hareketliligi oldu." diye konustu.