Chelsea, stadinda iftar vererek bir ilke imza attiZuhal Demirci- Premier Lig tarihindeki ilk iftar organizasyonuna, Chelsea Vakfi Baskani Simon Taylor ve Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville de katildi

Chelsea, stadinda iftar vererek bir ilke imza attiZuhal Demirci- Premier Lig tarihindeki ilk iftar organizasyonuna, Chelsea Vakfi Baskani Simon Taylor ve Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville de katildi

LONDRA (AA) - Ingiltere'nin en büyük futbol takimlarindan Chelsea, Premier Lig tarihinde bir ilke imza atarak, Stamford Bridge Stadi'nda iftar programina ev sahipligi yapti.

"Ramazan Çadiri Projesi" tarafindan ülkede geleneksel hale getirilen "Açik Iftar" etkinlikleri kapsaminda, Chelsea'nin baskent Londra'daki stadinda ilk kez toplu iftar verildi.

Ramazan ayinda insanlari bir araya getirmeyi amaçlayan ve ödüllü bir hayir kurumu olan "Ramazan Çadiri Projesi" is birliginde gerçeklestirilen etkinlik, yüzlerce kisiyi iftar programinda bulusturdu.

Chelsea'nin stadinda yapilan bu organizasyonla, ilk kez bir Ingiltere Premier Lig takiminin stadinda iftar verilmis oldu.

Etkinlige Chelsea Vakfi Baskani Simon Taylor, Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville ve Chelsea Yönetim Kurulundan Lord Daniel Finkelstein da katildi.

- "Futbol insanlari birlestirir ama ayni zamanda ramazan da insanlari birlestirir"

Ramazan Çadiri Projesi'nin kurucusu Omar Salha, iftar programinda AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu aksam Chelsea Futbol Kulübü Vakfi ile is birligi içerisinde bir Premier Lig stadyumu olan Stamford Bridge'de ilk kez açik iftar etkinligi düzenlediklerini belirtti.

Omar Salha, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yerel toplumdan her yastan, farkli inançlardan ve herhangi bir inanca mensup olmayanlari, farkli topluluklari bir araya getirerek ramazan hakkinda daha fazla bilgi edinmelerini sagliyoruz. Futbol insanlari birlestirir ama ayni zamanda ramazan da insanlari birlestirir ve Açik Iftar organizasyonu yabancilari dostlara dönüstürür."

Ramazan Çadiri Projesi'nin Danisma Kurulu üyelerinden Dowshan Humzah da açik iftar organizasyonun tüm inançlardan veya herhangi bir inanca mensup olmayan herkesi bir araya getirdigini ve topluluklari birbirine yakinlastirdigini anlatti.

- "Ramazan ayini ve Müslüman toplulugumuzu tanimak, çalismalarimizin önemli bir yönü"

Chelsea Kulübü, 14 Mart'ta yaptigi açiklamada, Stamford Bridge Stadi'nda ilk kez iftar programi düzenleyecegini duyurmustu.

Chelsea Vakfi Baskani Simon Taylor da bu organizasyonu yapan ilk Premier Lig kulübü olmaktan son derece gurur duyduklarini belirtmisti.

Taylor, "Ramazan ayini ve Müslüman toplulugumuzu tanimak, dini hosgörüyü tesvik etme çalismalarimizin çok önemli bir yönüdür ve herkesi 26 Mart Pazar günü karsilamayi dört gözle bekliyorum." ifadesini kullanmisti.

Chelsea'de forma giyen Kalidou Koulibaly ve Wesley Fofana de kulübün iftar programina destegini açiklamisti.

Ingiltere'nin en büyük futbol kulüplerinden Chelsea'nin bu girisimi, sosyal medyada büyük destek görmüstü.

- Ramazan ayinin ruhunu yaymayi amaçliyor

Ingiltere'de 2013'te kurulan ve bu sene 10. yilini kutlayan Ramazan Çadiri Projesi kapsaminda yürütülen açik iftar programlari araciligiyla, ramazan ayi boyunca halka ücretsiz iftar veriliyor.

Topluluklari bir araya getirerek ramazan ayinin ruhunu yaymayi amaçlayan iftar organizasyonunun ana sporlari arasinda Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) da bulunuyor.