Milli Savunma Bakani Akar, Hatay'da esnaf için kurulan prefabrik çarsida inceleme yaptiSarp Özer

Milli Savunma Bakani Akar, Hatay'da esnaf için kurulan prefabrik çarsida inceleme yaptiSarp Özer

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, depremin vurdugu Hatay'da hayatin normallesmesine yönelik çalismalar kapsaminda esnaf için yapilan prefabrik çarsida incelemelerde bulundu.

Akar, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen iller arasinda yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Kentte bir taraftan enkaz kaldirma çalismalari yürütülürken bir taraftan da yasam destek faaliyetleri ve hayatin normale dönmesine yönelik çalismalar sürüyor.

Bu kapsamda Bakan Akar, Defne ilçesinde kurulan "Sevgi Park Prefabrik Is Yeri"nde incelemelerde bulundu. Esnaf için 50 prefabrik is yerinden olusturulan çarsiya iliskin yetkililerden bilgi alan Akar, is yerlerini gezdi.

Çekilen kura sonucu is yeri almaya hak kazanan esnafla sohbet eden Akar, is yerlerinin kurulumunda görev alan isçilerle de bir araya geldi.

Akar, "Devlet bütün gücüyle burada. Tek basina devlet bir güç ama bunu milletiyle birlestirdigi zaman tam güç oluyor. Biz devlet-millet el ele bu felaketten çikacak, yaralari hep beraber saracagiz. Yapilan bu çarsi da bu çalismalarin çok güzel bir örnegi. Hayatin normallesmesine çok önemli katkilar saglayacak." ifadelerini kullandi.

Bakan Akar'a Milli Savunma Bakan Yardimcisi Alpaslan Kavaklioglu ile Genelkurmay 2. Baskani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu da eslik etti.