Londra "Aziz Patrick Günü" dolayisiyla yesile büründüZuhal Demirci

Londra "Aziz Patrick Günü" dolayisiyla yesile büründüZuhal Demirci

LONDRA (AA) - Ingiltere'nin baskenti Londra, Irlanda'nin milli günlerinden "Aziz Patrick Günü" dolayisiyla düzenlenen etkinlikte bu günün simge rengi olan yesil giysili katilimcilarin yürüyüsüne sahne oldu.

"Irlanda'nin koruyucu azizi" olarak kabul edilen Aziz Patrick'in anisina birçok ülkede, her yil yapilan etkinlikler kapsaminda Londra'da yürüyüs ve festival düzenlendi.

Yürüyüse katilanlar, Irlanda'nin sembolü olan üç yaprakli yesil yonca renginde kiyafet ve kostümleriyle baskentin sokaklarini doldurdu.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlige, Ingiltere ve Irlanda'nin çesitli bölgelerinden spor kulüpleri, dernekler ve müzik gruplarinin yani sira Londra'da yasayan yabanci ülkelerin vatandaslari da geleneksel giysi, makyaj ve müzikleriyle katildi.

Baskentin simgesel mekanlarindan Piccadilly Circus'tan baslayan yürüyüs, Trafalgar Meydani'nda son buldu. Kentin turistik bölgesinde düzenlenen yürüyüsü, çok sayida turist de izledi.

Gruplarin yürüyüsünün ardindan Trafalgar Meydani'nda hazirlanan Aziz Patrick Günü festival alaninda kutlamalarla devam etti.

"Irlanda'nin koruyucu azizi" kabul edilen Patrick'in öldügü 17 Mart, her yil Hristiyanligin Irlanda'ya geldigi gün olarak kutlaniyor.

Dünya genelindeki Irlandalilar, Aziz Patrick Günü'nde Irlanda kültür ve mirasini da kutluyor.