Medipol Basaksehir-Besiktas maçinin ardindanHilmi Sever- Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes: - "Bugün üç puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takimdi. Onlara karsi kazanma oranimiz düsüktü, kritik bir maçti, kazandigimiz için mutluyuz"

Medipol Basaksehir-Besiktas maçinin ardindanHilmi Sever- Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes:
- "Bugün üç puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takimdi. Onlara karsi kazanma oranimiz düsüktü, kritik bir maçti, kazandigimiz için mutluyuz"

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde deplasmanda Medipol Basaksehir'i 2-0 maglup eden Besiktas'in teknik direktörü Senol Günes, kendilerine ters gelen bir rakipe karsi önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Günes, "Basaksehir'in Avrupa'da aldigi avantajli skor hem onlar hem Türkiye için olumlu. Umarim çarsamba günü çeyrek finale kaliriz. Hak ediyorlar diye düsünüyorum. Avrupa'daki maçlarinin arasinda bizim maça çiktiklari için bazi oyuncularda degisiklik yaptilar. Rakibin yorulabilecegini düsünüyorduk. Kosu temposu olarak Türkiye'de en basta olan takim. 10 kisi de kalsalar iyi kosabilen bir takim, ayni zamanda topa da sahip oluyorlar. Oyun basinda kontrollü oynayip, rakibi baski altinda tutmaya çalistik. Rakip de arkaya atilan toplarla gole gitmeye çalisti. Golü bulunca avantaji yakaladik. Rakip 10 kisi kalinca avantajimiz fazla gibi gözükse de çok fazla top kaybi yaptik. Daha fazla pozisyon bulabilirdik. Rakip her an oyuna ortak gibi gözüktü. Tamamina bakarsak hak ettigimiz bir maçi aldigimizi düsünüyorum. Hatalarimiz vardi ama artilarimiz fazlaydi. Bugün üç puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takimdi. Onlara karsi kazanma oranimiz düsüktü, kritik bir maçti, kazandigimiz için mutluyuz. Oyuncularimi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Ligdeki siralamadan çok, oyunlarini gelistirmenin önemli oldugunun altini çizen Senol Günes, "Siralamaya bakmadan su an üçüncüyüz ama üçüncülük ya da ikincilikten çok oyunumuzu üst seviyeye çikarmak önemli. Geçen hafta pas yüzdemiz daha iyiydi. Çok kaçirmistik. Bugün de pas hatalarimiz çoktu, bunlardan arindigimiz zaman yerimizin ne oldugunu görürüz. Kaybettigimiz kötü puanlar var. Siralamaya takilmiyoruz." seklinde konustu.

Deneyimli teknik adam, "Sezon sonu play-off oynanmasiyla ilgili fikirler ortaya atiliyor. Sizin bu konuya bakisiniz nasil?" sorusunu ise söyle yanitladi:

"Bu konusulan konu bizim disimizda konusuluyor. Biz istiyormusuz gibi deniliyor, biz istemiyoruz. Konu, benim ya da baskanin söylediklerinin disina kayiyor. Bu tip kararlari federasyonun alacagini, bununla ilgili birimleri oldugunu, bu kararlarin ortak akilla alinacagini söylüyoruz. Bunu söylemeye çalistik. Genellikle de sezon basinda alinir. Kimseden bir sey talep etmiyoruz. Talep etti diye gösterip rahatsiz olan olmasin, herkes isine baksin. Hangisi dogrudur, gelir beraber tartisiriz. Bir sürü konu var ortada. Seneye transfer kaç yabanci olacak, ligler ne olacak..."

Senol Günes, sakatligi nedeniyle kadrodan çikan Ghezzal'in durumu hakkinda ise, "Bugün Ghezzal ile baslamayi da düsünebilirdim. Ghezzal'in antrenmanda hafif kasiginda agri oldu. Bugün MR'i çekildi. Çok ufak bir sey var, iki-üç güne düzelir. Bugün de oynamak istedi, riske etmek istemedim." açiklamasinda bulundu.