Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde sampiyon yarin belli olacakBozhan Memis- 2-2'lik esitligin oldugu final serisinde Buz Beykoz ile Buzadam yarin besinci maçta karsi karsiya gelecek - Buz Beykoz Hokey Takimi Basantrenörü Eray Atali: "Ligdeki performansimizin daha fazlasini final maçinda sergileyip, buradan sampiyon olarak ayrilmak istiyoruz" - Buzadam Hokey Takimi Basantrenörü Sergey Kochetkov: "Ayni sekilde devam edecegiz ve insallah finali kazanacagiz"

Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'nde sampiyon yarin belli olacakBozhan Memis- 2-2'lik esitligin oldugu final serisinde Buz Beykoz ile Buzadam yarin besinci maçta karsi karsiya gelecek
- Buz Beykoz Hokey Takimi Basantrenörü Eray Atali:
"Ligdeki performansimizin daha fazlasini final maçinda sergileyip, buradan sampiyon olarak ayrilmak istiyoruz"
- Buzadam Hokey Takimi Basantrenörü Sergey Kochetkov:
"Ayni sekilde devam edecegiz ve insallah finali kazanacagiz"

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - Buz Hokeyi Erkekler Intercity Süper Ligi final serisinde sampiyon, yarin oynanacak Buzadam-Buz Beykoz maçinda belli olacak.

Buzadam'in 4. maçta elde ettigi galibiyetle 2-2'lik esitligin oldugu seride Silivrikapi Buz Pisti'nde oynanacak besinci ve son maçta kupa sahibini bulacak.

Final maçi öncesinde Buz Beykoz Hokey Takimi Basantrenörü Eray Atali ve Buzadam Hokey Takimi Basantrenörü Sergey Kochetkov, AA muhabirine açiklamalarda bulundu.


- Atali: "Türkiye’de böyle kaliteli bir hokey izledigim için keyif duyuyorum"


Serinin 4. karsilasmasinda rakibine 6-2 maglup olan Buz Beykoz’da basantrenör Eray Atali, üzücü bir skor aldiklarini ancak buz hokeyinde final serilerinde bu durumun normal oldugunu belirtti.

Final serisinde çok sert ve kaliteli maçlarin geçtigini ifade eden Atali, "Lig de çok kaliteli geçmisti. Play-off’taki 4 takim birbirine yakin takimlardi. Temposu yüksek maçlar. Play-off serisinde daha çok isteyen ve hazir olan takimlar kazandi. Çok da güzel bir final serisi izliyoruz. Takimim belki kaybetmis olabilir ama Türkiye’de böyle kaliteli bir hokey izledigim için keyif duyuyorum. Final serisinin 5. maça uzayacagini düsünmüyordum. Bir tarafin daha erken bitirecegini, bunu da kendi takimimizin yapacagini, 3’te 3 yaparak bitirecegimize inaniyordum. Ancak seri 2-2 oldu. Son antrenmanda eksiklerimizi tamamlayarak daha hazir sekilde sahaya çikacagiz. Bu kupayi Buz Beykoz olarak alacagimiza inaniyorum." açiklamasini yapti.


- "5’e 5 devam etseydik daha farkli bir skor olurdu"


Buz hokeyinde play-off serilerinin etkileyici oldugunun altini çizen Atali, ligde namaglup olan takimlarin yari final ya da final serilerinde kaybedebildigini vurguladi.

Birbirine yakin olan maçlarda sakatliklar yasandigini dile getiren Eray Atali, "Bunlari bilerek iyi bir antrenman süreci geçirmistik. Ancak sakatliklari toparlayamadiginiz zaman art arda devam eden maçlarda gol eksiklikleri olabiliyor." diye konustu.

Maç içinde takiminin çok fazla ceza aldigina da dikkat çeken Atali, sunlari kaydetti:

"Geçtigimiz maçta da takimim öndeyken son 4 dakikada 2 oyuncumuz ceza aldi ve böyle goller yiyerek kaybettik. Buz hokeyinde, özellikle de final serisinde eksik oyuncuyla oynamak çok etkileyici bir faktör oluyor. Bununla ilgili çalismistik ama ceza durumlarinda, rakip de strateji degistirince bazen önlem alamiyorsunuz. Dördüncü maçta çok fazla kez eksik kaldik. Skoru etkileyen önemli faktörün bu oldugunu düsünüyorum. Eger 5’e 5 devam etseydik daha farkli olurdu."

Final maçinda daha farkli bir Buz Beykoz izleteceklerini dile getiren basantrenör Eray Atali, "Takimima inaniyorum. Ligdeki performansimizin daha fazlasini final maçinda sergileyip buradan sampiyon olarak ayrilmak istiyoruz. Dördüncü maçta yedigimiz golden daha fazlasini atarak daha iyi bir skorla final maçindan galibiyetle ayrilacagimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.


- Kochetkov: "Finalde ayni güçteki iki takim karsilasiyor"


Final serisinin 5. maçinda yarin çok iyi iki takimin karsi karsiya gelecegini belirten Buzadam Hokey Takimi'nin basantrenörü Sergey Kochetkov, seride durumu 2-2’ye getiren oyuncularina tesekkür etti.

Finalde oyuncularina güvendigini aktaran Kochetkov, "Simdi final maçini bekliyoruz. Final serisinin ilk maçinda 4 oyuncumuz yoktu. Bu durum bizim için çok zordu. Oyuncularimiz 40'ar, 50’ser dakika oynadi ve bu da bizi zorladi. Dördüncü maçta tam kadro olarak sahaya çiktik ve bizim adimiza daha kolay oldu. Ben tekrar takimima tesekkür ediyorum." diye konustu.

Her sene daha zor bir final serisini oldugunu da vurgulayan Sergey Kochetkov, sözlerini söyle tamamladi:

"Türk hokeyi daha iyi seviyeye geliyor. Finalde ayni güçteki iki takim karsilasiyor. 5. maçta da iyi bir oyun bekliyorum. Zor bir final olacak. Biz çalisiyoruz ve takimimizi biliyoruz. Ayni sekilde devam edecegiz ve insallah finali kazanacagiz.”