Kerevitas, 2022'de ihracatini ikiye katladiFurkan Gençoglu- Sirketin ihracati geçen yil yüzde 111 artisla 1,6 milyar TL'ye yükseldi

Kerevitas, 2022'de ihracatini ikiye katladiFurkan Gençoglu- Sirketin ihracati geçen yil yüzde 111 artisla 1,6 milyar TL'ye yükseldi

ISTANBUL (AA) - Kerevitas, geçen yil ihracatini ikiye katladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Kerevitas, 2022'de konsolide cirosunu yüzde 153 artisla 12,3 milyar TL'ye yükseltti.

Ihracat kapasitesiyle de dünya genelinde çesitli pazarlarda liderligini koruyan Kerevitas, geçen yil ihracatini yüzde 111 artirarak toplam 1,6 milyar TL'ye çikardi.

SuperFresh ve margarin kategorisinde 5 kitada 50'yi askin ülkeye yaptigi ihracatla bölgesel liderliklerini güçlendiren Kerevitas, tüketici margarini kategorisinde 30 yili askin süredir faaliyette bulundugu Irak, Suriye ve Gürcistan pazarlarinda "Ona" markasiyla; ev disi tüketim sektöründe ise pastacilik kategorisinde Arnavutluk'ta, catering kategorisinde Irak, Romanya ve Kazakistan'da liderligini korudu.

Sirket, Istanbul Ihracatçilar Birligi tarafindan düzenlenen Ihracat Birincileri 2022 Ödülleri'nde "Dondurulmus Ürünler" kategorisinde gerçeklestirdigi satis tonajiyla birinci seçilerek son 3 yilin en basarili ihracatçisi ödülünün de sahibi oldu.

- "Tüm kategorilerde liderliklerimizi daha da güçlendirdik"

Açiklamada görüslerine yer verilen Kerevitas Üst Yöneticisi (CEO) Mert Altinkilinç, 11 ili etkileyen deprem felaketiyle ilgili üzüntülerini aktararak, bölgeye ilk etapta konserve ton baligi ve gida ürünü ulastirdiklarini, yaralarin hizla sarilmasi için bu çalismalara devam edeceklerini bildirdi.

Altinkilinç, "2022 yilinda sadece ülkemizde degil, ihracat ve yurt disinda da büyümemizi sürdürdük. Yenilikçi ürünlerimizin, yaygin satis ve dagitim agimizin bize kattigi güçle tüm kategorilerde liderliklerimizi daha da güçlendirdik. Bu büyümede ihracattaki basarilarimizin payini önemli buluyor, yenilikçi ürün ve markalarimizla önümüzdeki dönem de liderligimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, SuperFresh, geçen yil portföyüne yenilikçi marka durusunu destekleyecek 19 ürün ilave ederek yeni bir soluk getirdi. Kategoride bir ilki gerçeklestirdigi "Refika Birgül ile SuperFresh Bi’ Yolculuk" iletisim kampanyasiyla 50 yila yakin uzmanligi üzerinden dondurulmus gidanin tarladan tabaklara ulasan yolculugunu tüketicilere anlatan SuperFresh, yüzde 50 ciro pazar payiyla açik ara liderligini korudu.

Kerevitas Yag Is Birimi, yüzde 100 marka bilinirligine sahip Bizim Yag ve Teremyag gibi markalariyla 2022 yilini yüzde 63,2 oranindaki güçlü ciro payiyla tamamladi. Bizim Yag, stratejik is birlikleri ve yeni nesil dijital iletisimiyle Türkiye'de FMCG Gida kategorisinde birinciligini güçlendirerek 421 bin takipçiye ulasti ve kendi rekorunu kirdi.

Türkiye'de bir ilk olan, içinde yag, salça, sogan, sarimsak ve baharatlarin yer aldigi; yemeklere keyif ve lezzet katan Ülker Bizim Yemek Bazi iki çesidiyle raflarda yerini aldi. Domates salçali ve pestolu çesitleriyle ürün "hepsi bir arada” konseptinde tüketiciyle bulustu. Kategorinin hem ürün hem de iletisim anlaminda en yenilikçi markasi olan Teremyag ise 2022'de hedef kitlenin yogun vakit geçirdigi ve erisimi en yüksek dijital mecra olan Instagram'da lezzet odakli ve ayrisan içerik stratejisi ile FMCG gida kategorisinin en çok takip edilen üçüncü markasi oldu.