Dükkanini yeniden açabilmek için molozun içinde aletlerini ariyorErgün Haktaniyan- Malatya'da depremde yikilan binanin bodrum katinda dükkani bulunan sihhi tesisatçi Recep Günhan: - "Makinelerimiz, malzemelerimiz apartman altlarinda kaldigindan dolayi kurtarabildiklerimizi çikariyoruz"

Dükkanini yeniden açabilmek için molozun içinde aletlerini ariyorErgün Haktaniyan- Malatya'da depremde yikilan binanin bodrum katinda dükkani bulunan sihhi tesisatçi Recep Günhan:
- "Makinelerimiz, malzemelerimiz apartman altlarinda kaldigindan dolayi kurtarabildiklerimizi çikariyoruz"

MALATYA (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Malatya'da depremde yikilan 6 katli binanin bodrum katinda dükkani bulunan sihhi tesisatçi Recep Günhan, yeni is yeri açabilmek için molozu elleriyle kazarak malzemelerini bulmaya çalisiyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin yikima neden oldugu Malatya'da, Özalper Mahallesi Turgut Özal Bulvari üzerindeki bir apartmanin bodrum katinda sihhi tesisat dükkani bulunan 51 yasindaki Recep Günhan, depremlerde canini kurtarsa da is yerini kaybetti.

Enkaz kaldirma çalismasinin tamamlanmasini bekleyen Günhan, molozlarin içinden malzeme ve is aletlerini çikarabilme umuduyla arkadaslarinin da yardimiyla kaziya basladi.

Günhan AA muhabirine, su tesisati ve kalorifer isleriyle ugrastigini, is yerinde bulunan elektrikli kaynak makinesi, hilti, hidrofor gibi makinelerin yikintinin altinda kaldigini söyledi.

Hayatta kaldiklari için sansli olduklarini anlatan Günhan, "Depremden dolayi yikilan dükkanimizdaki mallarimiz su an hep enkaz altinda. Makinelerimiz, malzemelerimiz apartman altlarinda kaldigindan dolayi kurtarabildiklerimizi çikariyoruz. Su tesisat malzemeleri, kalorifer, su tesisati, dis açma makineleri, kesme makinesi, boru kesme makineleri gibi birçok malzemem var." dedi.

- "Enkazdan kurtardiktan sonra islerin yoluna koyulacagina inaniyorum"

Günhan, yikilan dükkaninin 120 metrekare oldugunu, enkaz altinda kalan malzemelerin yaklasik degerinin de 200 bin lirayi buldugunu aktardi.

Molozdan kurtardiklari malzemelerle yeni dükkan açacagini anlatan Günhan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Molozun içinde bir sürü malzemem var. Enkazdan kurtardiktan sonra islerin yoluna koyulacagina inaniyorum. Deprem Allah'tan gelen bir sey, ne desek bos. Komsularimdan, abilerimden, kardeslerimden, arkadaslarimdan hiçbiri yok burada. Meydan bos. Eskiden burada oturuyorduk, çay içiyorduk, muhabbet ediyorduk, neseleniyorduk ama simdi hiçbir sey yapamiyoruz. Her sey bos."

Çikarabildikleri malzemelerin çogunun hasar gördügünü, tamir edilemeyecek olanlari hurdaya ayirdigini anlatan Gülhan, saglam kalanlari kullanacagini, eksiklerini de zaman içinde tamamlayacagini sözlerine ekledi.