Bodrum'da 17 yasindaki genç kizin öldürülmesiyle ilgili iddianame kabul edildiAli Balli- Gamze S'nin ölümüne iliskin tutuklanan annesi Turcen S. ile babasi Mehmet Halil S, "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle yargilanacak

Bodrum'da 17 yasindaki genç kizin öldürülmesiyle ilgili iddianame kabul edildiAli Balli- Gamze S'nin ölümüne iliskin tutuklanan annesi Turcen S. ile babasi Mehmet Halil S, "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle yargilanacak

MUGLA (AA) - Mugla'nin Bodrum ilçesinde 17 yasindaki Gamze S'nin yataginda ölü bulunmasiyla ilgili tutuklanan annesi Turcen S. ile babasi Mehmet Halil S. hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Bodrum Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, olay gecesi maktulün bulundugu bölümde üçüncü bir kimsenin olmasi durumunda gerçeklesen bir kavga veya bagirma sesinin süpheliler tarafindan duyularak müdahale edilebileceginin tespit edildigi kaydedildi.

Süphelilerin ifadelerinde birbirlerini suçtan ve cezadan kurtarmaya yönelik oldugunun degerlendirildigi iddianamede, alinan beyanlara itibar edilmedigi belirtildi.

Iddianamede, süpheli Turcen S'nin cezaevinde bulundugu sirada olayi kendisine güvenerek anlattigini söyleyen tarafsiz kamu taniginin ifadesinin olay örgüsü, zaman dilimi ve süpheli beyanlariyla olayin gerçeklesme sekli yönünden tutarli olduguna da vurgu yapildi.

Mugla Adli Tip Sube Müdürlügünün otopsi raporuna göre maktulün ölümünün, boyun basisina bagli mekanik asfiksi (oksijen yetersizliginden ileri gelen bogulma) sonucu gerçeklestigi tespitine de iddianamede yer verildi.

Iddianamede ifadesi yer alan sanigin kogus arkadasi tanik L.C, Turcen S'nin kendisine birçok kez bir polisiye diziyi izledigini, olayin nasil kapatilabilecegini bu dizinden yeterince ögrendigini söyledigini belirtti.

Sanik Turcen S'nin, maktulün kendisini iliskileriyle ilgili tehdit ettigini söyledigini de belirten tanik L.C, ifadesinde sunlari anlatti:

"Turcen tutuklandiktan yaklasik bir ay sonra bir gün havalandirma sirasinda bahçenin bir kösesinde muhabbet ederken kendisini zarflamak amaciyla 'aile arasinda olan neyse olmus, sen o kadar kanit dizisini de izlemissin, sen iyice her yeri temizledin mi. Toprak altina giren girmis, sen kendini kurtardin mi' diye sordum. Turcen bana, 'evde her yeri temizledim o gece boyu uyumadim, kendime dair hiçbir sey birakmadim' dedi. Ben ne oldugunu sordugumda bana yasanan bir anlik bogusma gerçeklestigini ve Gamze'nin 01.00 civarinda can verdigini, bunun üzerine Gamze'nin üzerinde ve evdeki kendisinden kalacak tüm izleri temizledigini daha sonra Gamze'yi tasiyarak yataga biraktigini ve sabah uyandiginda cesedi bu sekilde bulmus gibi yaptigini söyledigini ifade etti. Tuncer'in 'keske sabah saatinde ihbar edecegime kapiyi çekip ormana gitseydik döndügümüzde ihbar etseydik, yahut götürüp ormana atsaydik' dedigini de söyledi."

Iddianame, Bodrum Agir Ceza Mahkemesince kabul edilerek saniklar hakkinda "kasten öldürme" suçundan dava açildi. Saniklarin agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla yargilanmasi talep ediliyor.

- Olay

Ailenin ihbari üzerine 24 Ocak 2022'de Mazi Mahallesi'ndeki eve gelen saglik ekipleri, Gamze S'nin hayatini kaybettigini belirlemisti. Ölümün süpheli bulunmasi üzerine eve gelen jandarma olay yeri ekibince yapilan incelemede, Gamze S'nin boyun kisminin iki tarafinda kizarikliklar oldugu tespit edilmisti. Genç kizin gözaltina alinan anne ve babasi, sevk edildikleri sulh ceza hakimligince tutuklandiktan bir süre sonra adli kontrol sartiyla tahliye edilmisti.

Bodrum Cumhuriyet Bassavciligi, olayla ilgili gizli tanigin ifadesi üzerine çalisma baslatmis, anne Turcen S. ve baba Mehmet Ali S. Istanbul'da katildiklari bir televizyon programinin ardindan 25 Ekim 2022'de jandarma ekiplerince gözaltina alinarak Bodrum ilçesine getirilmisti. Zanlilar çikarildiklari sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.