Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesinden depremzede hayvanlar için özel "destek hatti"Utku Simsek- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Oytun Okan Senel:- "Depremzede hayvanlarin, enkazdan kurtarilan hayvanlarin, ileri düzeydeki saglik hizmetlerinden yararlanabilmesi amaciyla olusturdugumuz bu hat üzerinden randevusuz hizla bizim birimlerimize erisimlerini saglamaya çalistik"- "Deprem felaketini yasadigimiz süreçten bu zamana kadar, fakültemize getirilen

Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesinden depremzede hayvanlar için özel "destek hatti"Utku Simsek- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Oytun Okan Senel:- "Depremzede hayvanlarin, enkazdan kurtarilan hayvanlarin, ileri düzeydeki saglik hizmetlerinden yararlanabilmesi amaciyla olusturdugumuz bu hat üzerinden randevusuz hizla bizim birimlerimize erisimlerini saglamaya çalistik"- "Deprem felaketini yasadigimiz süreçten bu zamana kadar, fakültemize getirilen

ANKARA (AA) - UTKU SIMSEK - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen hayvanlar için "destek hatti" kuruldu.

Baskentte bulunan ve 1933'te faaliyetlerine baslayan Hayvan Hastanesi, Türkiye'nin diger illerinden tedavi amaçli getirilen hayvanlara saglik hizmeti sunuyor. 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle tedavi edilmesi gereken hayvanlar için özel "destek hatti" kuruldu.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Oytun Okan Senel, AA muhabirine yaptigi açiklamada, destek hatti ile depremden etkilenen hayvanlara hizli ve etkili bir tedavi hizmeti sunuldugunu söyledi.

Senel, Hayvan Hastanesinin her hayvan türüne saglik hizmeti verdigini belirterek, bunlari nitelikli kilabilmek amaciyla 2021'de tüm branslari randevulu hizmet verecek sekilde planladiklarini ifade etti.

- "Yaklasik 300 depremzede hayvanin bakimlarini sagladik"

Geri bildirimleri dogrultusunda hayvan sahiplerinin kendilerine erisimini kolaylastiracak kombinler olusturmaya çalistiklarini vurgulayan Senel, su degerlendirmede bulundu:

"Hayvan destek hattimiz, aslinda randevu sistemimizle birlikte devreye giren bir sistem. Halkla iliskiler birimimiz üzerinden hayvan sahiplerinin bize ulasmasini ve gereksinimleri dogrultusunda birimlere erisimlerini sagliyoruz. Ama özellikle yasadigimiz deprem felaketi sonrasinda bizim standart randevu sistemlerimizin disinda, öngöremedigimiz hastalarin ziyaretinde artis olacagini tahmin ettigimiz için depremzede hayvanlarin, enkazdan kurtarilan hayvanlarin, ileri düzeydeki saglik hizmetlerinden yararlanabilmesi amaciyla olusturdugumuz bu hat üzerinden randevusuz olarak hizla bizim birimlerimize erismelerini saglamaya çalistik. Bu kapsamda, deprem felaketini yasadigimiz süreçten bu zamana kadar, fakültemize getirilen yaklasik 300 hayvanin bakimlarini sagladik."

Depremler sonrasinda, veteriner hekimligi meslek örgütlerince bölgede hizla sahra hastanelerinin kuruldugunu ve depremzede hayvanlarin buralardan faydalandigini animsatan Senel, söyle dedi:

"Sahiplerini yitiren, sahipleriyle birlikte Ankara'ya gelen çok fazla hayvan oldu. Biz daha çok onlarin gereksinimlerine destek vermeye çalistik. Yaklasik 300 depremzede hayvan bu zamana kadar hastanemizi ziyaret etti ve hala da gelmeye devam ediyor. Çogunlukla ya enkazda uzun süre kalmis ve bunun yoksunlugu üzerine saglik sorunu yasayan hayvanlar ya da sahiplerini yitirip veya kaybolup yeni kavustuklari yuvalarinda, sahipleri üzerine titrediklerinden onlarin her türlü saglik sorunlari için bize basvuruyorlar."

- "Pek çok hayvan türü hastanemizi ziyaret ediyor"

Senel, veteriner hekimligi beseri hekimlikten ayiran en önemli unsurun insan disindaki tüm canli türlerine hizmet vermeleri olduguna isaret ederek, "Evcil ya da yabani, büyük veya küçük pek çok hayvan türü hastanemizi ziyaret ediyor. Biz de altyapimizi olabildigince her hayvan türünün gereksinimlerine hizmet verebilecek sekilde olusturuyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Halihazirda 14 ayri bransta hizmet sunuyoruz"

Doç. Dr. Senel, Hayvan Hastanesinde, temel olarak bir hayvanin saglik sorunu yasadiginda gereksinim duyabilecegi tüm hizmetleri temel olarak saglayabildiklerini belirterek, "Halihazirda 14 ayri mesleki bransta veteriner hekimlik meslegi kapsaminda hem tür bazinda hem de brans bazinda randevulu olarak hizmet sunuyoruz. Hizmet kalitemizi olabildigince yüksek tutabilmek ve gelecek hastalarimizin durumuna iliskin bir karsilik saglayabilmek için böyle bir yapiyla ilerliyoruz." diye konustu.

Senel, hayvan, insan ve çevre sagliginin tüm dünyada bir bütün olarak ele alindigini, tek saglik konsepti altinda degerlendirildigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Herhangi birinde denge bozuldugunda digerlerindeki dengenin de bozulacagi öngörüsü dogrultusunda, bunu Kovid-19 döneminde çok yakinen de yasadik. Hayvansal kökenli olan bir hastalik bütün insanligi kirip geçirdi o dönemde. Bunlar hem mevzuat olarak hem de verilen haklar olarak dogru olarak uygulandigi takdirde, hayvan sagligiyla beraber bütün insanligi da çevreyi de arzu ettigimiz düzeye getirebilecegimize inaniyoruz."