Fransa Büyükelçiligi, Ankara ve Istanbul'daki "bayrak yarisini" Türk halkina ithaf edecekMustafa Deveci

Fransa Büyükelçiligi, Ankara ve Istanbul'daki "bayrak yarisini" Türk halkina ithaf edecekMustafa Deveci

ANKARA (AA) - Fransa'nin Ankara Büyükelçisi Herve Magro, 14 Mart'taki "Terre de Jeux2024 Bayrak Yarisi"na büyükelçiliklerinin Ankara ve Istanbul'da kosular düzenleyerek katilacagini ve bu kosulari 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle dayanismalarinin bir ifadesi olarak Türk halkina ithaf edeceklerini bildirdi.

Büyükelçi Magro'nun "Terre de Jeux2024 Bayrak Yarisi"na iliskin Türkçe görüntülü mesaji, Fransa'nin Ankara Büyükelçiliginin Twitter hesabindan yayimlandi.

Türkiye ve Fransa bayraklarinin oldugu "dayanisma" yazili tisört giyen Magro, Fransa'nin Ankara Büyükelçiligi ve Istanbul Baskonsoloslugunun "2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarina" 500 gün kala 14 Mart'ta 5 kitada gerçeklestirilecek "Terre de Jeux2024 Bayrak Yarisi"na kosular düzenleyerek katilacagini belirtti.

Magro, mesajinda, "Türkiye'deki söz konusu bayrak yarisini Büyükelçilik olarak birkaç hafta önce meydana gelen deprem felaketinden etkilenen Türk dostlarimiza dayanismamizin bir ifadesi olarak ithaf edecegiz. Çok geçmis olsun Türkiye." ifadelerini kullandi.