Nurdagi ve Islahiye'de ramazan öncesi iftar çadirlari kuruluyorAdsiz Günebakan,Cebrail Caymaz- Gaziantep Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar: - "Iftar öncesi Kur'an tilavetleriyle, ilahilerle, sohbetlerle ramazanin gönüllere dokunan iklimini hissettirerek, gönüllerdeki hüznü esenlige dönüstürmeye gayret edecegiz" - "Nurdagi ve Islahiye'de 80 civarinda çadir mescit olusturduk. Köylerimiz dahil ihtiyaç duyulan her alana bu hizmet ulastirildi"

Nurdagi ve Islahiye'de ramazan öncesi iftar çadirlari kuruluyorAdsiz Günebakan,Cebrail Caymaz- Gaziantep Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar:
- "Iftar öncesi Kur'an tilavetleriyle, ilahilerle, sohbetlerle ramazanin gönüllere dokunan iklimini hissettirerek, gönüllerdeki hüznü esenlige dönüstürmeye gayret edecegiz"
- "Nurdagi ve Islahiye'de 80 civarinda çadir mescit olusturduk. Köylerimiz dahil ihtiyaç duyulan her alana bu hizmet ulastirildi"

GAZIANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN/CEBRAIL CAYMAZ - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdagi ve Islahiye ilçelerinde ramazan ayi dolayisiyla iftar çadirlari ve mescitler kuruluyor.

Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar, AA muhabirine, huzur ve bereketin müjdecisi rahmet ayinin manevi iklimine girdiklerini söyledi.

Ramazandaki rahmet ikliminin iyilestirici gücünün, afetle mahzun olan gönülleri teskin ve teselli etmesi temennisinde bulunan Hazirlar, iki ilçe basta olmak üzere her ilçede ramazanla ilgili hazirliklari yaptiklarini anlatti.

Hazirlar, az hasarli camileri, temizliklerini yaparak ibadete hazir hale getirdiklerini, yikilan ve agir hasar gören ibadethanelerin yerine de Valilik koordinesinde çadir mescitlerin kuruldugunu, konteyner kentlerde de prefabrik olanlarin yer alacagini bildirdi.

Herkesin rahmet ayinin bütün güzelligini yasamasini istediklerini dile getiren Hazirlar, "Yavrularimizin ramazanda kurslara devam edebilecegi ortamlar olusturduk. Nurdagi'nda 13, Islahiye'de 6 mekanda 'Diyanet Çocuk Alanlari' olusturduk. Yine hanim kardeslerimizi çadir mescitlerde, çocuklarimizi agirladigimiz mekanlarda agirlayip sohbet programlari icra ederek, ramazani bütün güzelligiyle yasayacagiz." diye konustu.

- Nurdagi ve Islahiye'de 80 civarinda çadir mescit olusturuldu

Hazirlar, Diyanet Vakfi öncülügünde Nurdagi ve Islahiye'de iftar çadirlari kurduklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"Çadirlarda ikramda bulunacagiz. Iftar öncesi Kur'an tilavetleriyle, ilahilerle, sohbetlerle ramazanin gönüllere dokunan iklimini hissettirerek, gönüllerdeki hüznü esenlige dönüstürmeye gayret edecegiz. Nurdagi ve Islahiye'de 80 civarinda çadir mescit olusturduk. Köylerimiz dahil ihtiyaç duyulan her alana bu hizmet ulastirildi. Bizlere destek veren kamu kurumlarina, valilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Rahmet ve bereket ayi, bizler için yepyeni bir dirilis, yepyeni bir umut ayi olur insallah."

Camilerde depremler nedeniyle zarar gören ses sistemlerinin onarildigini aktaran Hazirlar, "Ramazanda her köyümüzden, her çadir ve konteyner kentten 'la ilahe illallah', 'Allahuekber' nidalari yükselecek. Ezanin gönülleri onarici çagrisina hep beraber kulak verecegiz." dedi.