Ingiltere'den sezonun ilk turist kafilesi Bodrum'a geldiAli Balli

Ingiltere'den sezonun ilk turist kafilesi Bodrum'a geldiAli Balli

MUGLA (AA) - Ingiltere'den Bodrum'a gelen turist kafilesi çiçeklerle karsilandi.

Ingiltere'den Milas-Bodrum Havalimani'na gelen 166 kisilik kafile için TAV yetkilerince karsilama töreni düzenlendi. Uçaktan inen yolcular havalimani yetkililerince karanfillerle karsilandi.

Ingiliz turistler, islemlerinin ardindan ilçede konaklayacaklari otellere geçti.

Uçaktaki islemlerinin ardindan alana gelen uçus ekibi de yetkililerce çiçeklerle karsilandi. Yetkililer daha sonra uçus ekibiyle pasta kesip çesitli ikramlarda bulundu.

Ingiliz havayolu EasyJet'in 4 Kasim'a kadar sali, persembe ve pazar olmak üzere haftada 3 gün Bodrum-Bristol arasinda uçus düzenleyecegi bildirildi.

TAV Milas-Bodrum Genel Müdürü Iclal Kayaoglu, yazili açiklamasinda, Bristol'den gelen sezonun ilk dis hat uçusunu karsilamaktan büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Sezon boyunca paydaslarla isbirligi içinde yolculara güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmayi hedeflediklerini ifade eden Kayaoglu, "2022'de salgin öncesi rakamlara yaklasan uçus ve yolcu sayimizin, bu yil artarak devam etmesini ve dünyanin her yerinden misafirlerimizi agirlamayi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Bodrum Otelciler Dernegi Baskani Ömer Faruk Dengiz de turistlere güzel bir karsilama yapildigini söyledi.

Bir yolcunun Türkçe "merhaba" diyerek giris yaptigini ifade eden Dengiz, "Bundan sonra uçuslar artacak ve devam edecek. Otellerimiz sezona hazir. Bütün ülkeler Bodrum'a gelsin istiyoruz. Ingiltere'nin ön planda olacagini düsünüyoruz. Sonrasinda Almanya, Rusya ve Polonya takip edecektir." diye konustu.